Reinier beweegt naar netwerkzorg: uitbreiding regioteams

Gebouwen, Hoofdlocatie Ingang

De zorg van de toekomst beheersbaar, betaalbaar én effectief houden, daagt ons uit het op een andere manier te doen. Daarom beweegt Reinier van Arkel naar netwerkzorg.  
 
Jij en je hulpvraag staan centraal  
Netwerkzorg gaat uit van die hulpvragen en doelen die voor jou van belang zijn, die je psychische gezondheid bevorderen en je eigen kracht en regie versterken. We stellen jou en je hulpvraag centraal en vormen een netwerk van zorg en steun om je heen.  
Door de zorg samen met mensen uit je omgeving en andere (zorg-)partners te bieden, zorgen we voor een snelle en gedegen beantwoording van je hulpvraag. Bij de juiste hulpverlener en in de vorm die het beste aansluit: dichtbij huis, op een behandellocatie van Reinier van Arkel of digitaal.   

Uitbreiding regioteams vanaf mei  
Reinier van Arkel richt de zorg daarom op andere manier in. Vanaf mei 2023 breiden we onze regioteams uit. De hulpverleners van het regioteam werken er samen met de cliënt, met (zorg-) partners die al in de buurt aanwezig zijn én met de andere teams binnen Reinier van Arkel aan herstel.  

Wat betekent dit voor jou?  
Naar verwachting zijn de regioteams aan het einde van het jaar op volle sterkte. Tot die tijd werken we aan de opbouw ervan. Een deel van de medewerkers die nu nog werken in onze poliklinieken maken vanaf mei geleidelijk aan de overstap naar de regioteams.

  • Ben je al in behandeling bij Reinier van Arkel?
    Aan je huidige behandeltraject verandert niets. Mocht jouw huidige behandelaar of begeleider op een andere locatie of ander team gaan werken, dan gaat hij of zij daarover met je in gesprek.
  • Wacht je nu op de start van je behandeling of intake?
    Dan informeren we je begin mei over wat de komst van de regioteams voor jouw start van de behandeling betekent.
  • Verwijst je huisarts of andere verwijzer je vanaf mei naar Reinier van Arkel?
    Onze intentie is dat cliënten die vanaf mei naar Reinier van Arkel worden verwezen, starten met het behandeltraject bij een deskundige collega van het regioteam.