Hero65
Hero65

Ervaringsverhalen

In deze ervaringsverhalen blikken mensen terug op het moment in hun leven dat zij beseften dat ze hulp nodig hadden voor hun psychische klachten.

Arkea 01

Arkea Ik was op zoek naar de perfecte versie van mezelf, maar dat is niet het doel van herstel

Door toenemende druk(te) krijgt Arkea last van stress, paniek, angst en een sombere stemming. In dit verhaal vertelt ze hoe ze tot het besef kwam dat ze hulp nodig had en welke weg ze heeft bewandeld voor haar herstel.
Lees het verhaal
Unknown 02

Paul Ik ben open over mijn bipolaire stoornis, het helpt me om het te accepteren

Zelf vond Paul dat hij niets mankeerde, maar zijn vrouw herkende de symptomen van een bipolaire stoornis. Paul vertelt in dit verhaal over deze periode en de hulp die hij gekregen heeft.
Lees het verhaal
Unknown 01

Maryam Bij patiëntenvereniging Plusminus praat ik open over hoe het is om een bipolaire stoornis te hebben.

Maryam is al van jongs af aan somber. Alsof er een zware deken over haar heen lag. Nadat haar relatie stuk liep, belandde ze in een diepe, zwarte put. Via een psychiater kreeg ze de diagnose bipolair en kreeg ze hulp van een ambulant team van Reinier van Arkel. Maryam vertelt over deze periode en wat haar heeft geholpen in haar herstel.
Lees het verhaal
Bas 01

Bas Ik heb moeten leren zelf de regie te nemen voor mijn leven

Bas kon ineens niets meer, niet meer werken en ook niet thuis zijn. In eerste instantie werd hij behandeld voor zijn depressie, maar bij de ggz kreeg hij ook de diagnose vermijdende persoonlijkheidsstoornis. Bas vertelt over het moment dat hij besefte dat hij hulp nodig had en wat hem heeft geholpen op weg naar herstel.
Lees het verhaal
Rekening

Lieke Hulp vragen moet je zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen

Lieke vertelt over het moment dat ze besefte dat ze hulp nodig had, omdat ze haar leven niet op orde kreeg. Hoe ze haar schaamte en schuldgevoel overwon en uiteindelijk de diagnose ADHD kreeg en passende hulp.
Lees het verhaal
Erik 04

Erik Praten over je gevoelens is belangrijk

Acht jaar geleden was de somberheid zo heftig dat Erik zichzelf niet meer vertrouwde. Met een appbericht naar een goede vriendin startte de hulp. Zowel zijn naasten als professionals zorgden ervoor dat Erik kon werken aan zijn herstel.
Lees het verhaal
Nancy Vd Ven 08 (1)

Nancy Het is een hele reis geweest, maar die heeft wel mij mijn leven teruggegeven

Van het ene op het andere moment belandde Nancy in een nachtmerrie. Jarenlang zweeg ze erover, totdat het echt niet meer anders kon. Nancy vertelt over wat haar overkwam, het moment dat zij besefte dat ze hulp nodig had en wat haar heeft geholpen op weg naar herstel.
Lees het verhaal