Oliebollenveldloop, hét evenement voor iedereen

2023 12 04 14 24 35 2023 12 04 14 16 12 Insite En Nog 6 Andere Pagina's Werk Microsoft​ Edge

Traditiegetrouw staat de laatste dag van het jaar in het teken van de Oliebollenveldloop. Op het zorgpark Voorburg zijn verschillende parcours uitgezet voor dit fantastische hardloop- en wandelevenement. Iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen niveau. Zo is er een kidsrun (1 – 2 km) het wandelparcours (2,5 of 5 km) die rolstoelvriendelijk is en de trimloop (5, 10 of 15 km). Inschrijven kan op de dag zelf tussen 12.00 en 13.30 uur bij de Stenen Hut aan de Watertorenlaan 15, Vught (Zorgpark).

Ieder jaar richt de Oliebollenveldloop zich op een goed doel. Dit jaar is gekozen voor: het sport- en beweegjaar van Sportloket Reinier van Arkel. Een initiatief waarbij elk jaargetijde een grotere activiteit centraal staat voor de speciale doelgroep in de gemeente Vught, want iedereen moet mee kunnen doen! Het sport- en beweegjaar zal zich daarom specifiek gaan richten op mensen met een (licht)verstandelijke, lichamelijke, psychische, auditieve en visuele beperking. Voor deze doelgroep is het essentieel om in beweging te blijven. De positieve voordelen zijn inmiddels bij iedereen wel bekend. Daarnaast is het voor deze doelgroep niet vanzelfsprekend om iets zelfstandig te organiseren.
Het sport- en beweegjaar biedt een podium voor zorginstellingen, in de gemeente Vught, om als groep mee te doen aan fantastische activiteiten. Denk daarbij aan een groot voetbaltoernooi met side events, een zeskamp met lekker eten en een groots jeu de boules toernooi.

De Oliebollenveldloop is een initiatief van Loopschool Wim Akkermans, (Sportloket) Reinier van Arkel en Buurtpreventie Vught. De organiserende partijen verwelkomen je graag op zondag 31 december tijdens de Oliebollenveldloop! Na afloop is er voor iedere deelnemer een medaille, een lekkere oliebol en glühwein (18+) of warme chocomel. In verband met de drukte en parkeergelegenheid verzoeken we zo veel mogelijk met de fiets te komen. Meer informatie is te vinden op Vught Beweegt