Marcel Musters zamelt bonbons in

Afbeelding1

Al vijftien jaar lang brengt Marcel Musters doosjes bonbons naar mensen met een psychische aandoening, een betekenisvol Verwenzorg-moment zo vlak voor de feestdagen. Zo ook dit jaar! Op 21 december bezorgt hij alle bonbons, geschonken door lieve mensen uit het hele land, samen met Hanneke Groenteman, en oud-collega Jos Guffens en Joke Zwanikken - Leenders. Dit gaat gebeuren op het Zorgpark Voorburg in Vught.

Hoe is hij hieraan begonnen?

Marcel Musters heeft vroeger vijf jaar in de psychiatrie gewerkt. Toen hij in 1982 naar de toneelschool ging dacht hij: het kan alleen maar beter worden in de psychiatrie. Helaas werd het er niet beter op. Mensen krijgen heel weinig bezoek. Naar het idee van Joke Zwanikken-Leenders, van de Verwenzorg, heeft hij toen zijn vrienden gevraagd of ze een doosje met bonbons konden schenken.

Bonbons

Hij begon met twaalf doosjes. Daarmee bezocht Musters de GGZ instelling op Zorgpark Voorburg in Vught, waar hij werkte. “Het is een simpel, leuk en persoonlijk gebaar”, zo zegt Marcel Musters. Dat heeft hij doorgezet tot op de dag van vandaag. Het heeft heel veel effect. In het begin was het alleen voor de bewoners, maar sinds een aantal jaren ook voor de zorgmedewerkers. Die verdienen het net zo hard. Inmiddels zijn het er zo’n 600.

Meedoen

Van 17 november t/m 17 december kun je weer bonbons inleveren voor bewoners en medewerkers van een psychiatrische instelling in Vught. Inleveren kan bij de receptie op Zorgpark Voorburg in Vught of bij de receptie van locatie bethaniestraat in Den Bosch