Handgemaakte kunstwerken én een kunstveiling

Maria Kruijsen Schilderij

Gezellige kunst- en creamarkt bij Herstelacademie De Stijl voor het hele gezin

Op zaterdag 29 juni houdt Herstelacademie de Stijl een kunst- en creamarkt aan het Taxandriaplein 1d in Den Bosch. Vanaf 11:00 uur tot 17:00 uur staat deze locatie in het teken van een kleinschalige markt met zelfgemaakte spullen, leuke activiteiten en een kunstveiling. 

Een markt voor jong en oud, van papierkunst en schilderwerken tot etsen en zelfgemaakte knuffels. Allemaal handgemaakte kunstwerken en creatieve hebbedingetjes gemaakt door cliënten, medewerkers en vrijwilligers. 

Naast de diverse kraampjes is er vrolijke muziek, koffie, thee of iets fris met wat lekkers erbij. Kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten zoals oudhollandse kinderspelletjes en schminken en wordt er vanaf 12:30 ieder uur een optreden verzorgd door een kunstenmaker. 

De kunstveiling start om 15:30, een van de werken dat wordt geveild, is een schilderij van de Nederlandse kunstenares Maria Kruijsen (geboren in 1899 in Boxtel – overleden in 1988 in Veghel). Ze was een expressionistische schilderes die als dochter van schilder Jan Kruijsen en zus van schilder Antoon Kruijsen kunst met de paplepel ingegoten kreeg. Ze ontwikkelende met een groot gevoel van kleuren een eigen stijl. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de Verwenzorg. 

Wil je meer weten over de markt of kunstveiling? Dan kun je contact opnemen via e-mail: communicatie@reiniervanarkel.nl of klin-kunstenmakers@reiniervanarkel.nl 

Bijlage(n) foto schilderij Maria Kruijsen