Eén verpleegkundige en agogische opleidingslijn

Gebouwen, Hoofdlocatie Ingang

Eén verpleegkundige en agogische opleidingslijn

Yvette Vreeker en Amy Jongkind zijn met ingang van 1 augustus 2024 benoemd als respectievelijk hoofdopleider en waarnemend Opleider voor de verpleegkundige en agogische beroepsopleidingen binnen Reinier van Arkel.

Verpleegkundigen en agogen zijn naast psychologen, psychiaters en andere collega’s – meer dan ooit - belangrijk voor het realiseren van de collectieve ambitie van Reinier van Arkel. Dat vergt voortdurende ontwikkeling en positionering van de verpleegkundige en agogische beroepsgroepen. Met het aanstellen van een hoofd- en waarnemend opleider is deze continuïteit geborgd en geldt voor alle opleidingslijnen eenzelfde structuur. Bovendien biedt het mooie kansen voor een verdere professionalisering van deze opleidingslijn, door onder meer direct te voldoen aan deze eis die vanuit de 3-jarige verpleegkundig specialisten-opleiding wordt gesteld. De intentie is er namelijk om deze opleiding binnen Reinier van Arkel op te gaan starten.

Yvette (foto links): “Ik ben Yvette Vreeker, een ervaren verpleegkundig specialist GGz met een achtergrond in de klinische en ambulante praktijk (HIC, ART, senioren). Deze ervaring in de praktijk heb ik de laatste jaren gecombineerd met mijn betrokkenheid als opleider en de professionalisering van de verpleegkundige beroepsgroep. Als opleider heb ik met veel plezier bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van verpleegkundigen in opleiding tot specialist en het creëren van een stimulerend leerklimaat binnen de organisatie. Daarnaast heb ik ervaring met het bevorderen en ontwikkelen van de MBO en HBO leerlijn binnen de verpleegkundige zuil. Ik ben dan ook zeer gemotiveerd om bij te dragen aan de ontwikkeling van toekomstige verpleegkundige en agogische zorgprofessionals binnen onze organisatie. Ik heb er alle vertrouwen in om deze functie, met Amy Jongkind als waarnemend opleider, te vervullen.”

Amy (foto rechts): “Ik werk ruim 15 jaar bij Reinier van Arkel en ben daar ook zelf opgeleid tot HBO verpleegkundige en Verpleegkundig Specialist GGZ. Ik heb in verschillende teams en afdelingen gewerkt, o.a. VIP, FACT, de clozapinepoli en op dit moment het EDIT team. Extern ben ik bestuurslid in de Clozapine Plus Werkgroep; een groep die de landelijke clozapinerichtlijn heeft opgesteld en actief is om kennis en kunde van collega’s over clozapine te vergroten. Ik ben promovendus van het lectoraat GGZ Verpleegkunde (InHolland/VUmc) en bezig met het laatste jaar van mijn onderzoek naar de prevalentie en (onder)behandeling van therapieresistente schizofrenie in ambulante teams. Ik kijk ernaar uit om samen met Yvette de verpleegkundige en agogische beroepsgroepen binnen ‘Reinier’ verder te professionaliseren en positioneren.”

Paul Raaijmakers, directeur werkgeluk en ontwikkeling, over de benoeming “We kijken uit naar de verdere samenwerking met Yvette en Amy! Juist nu liggen er kansen om de verpleegkundige en agogische beroepsopleidingen verder uit te bouwen en door te ontwikkelen, in nauwe samenwerking met de zorg en in het netwerk.”