Hero39
Hero39

Autisme

Autisme is een aangeboren ontwikkelingsstoornis. Iemand heeft het dus vanaf de geboorte. De oorzaak van autisme is nog niet bekend. Wel weten we dat het erfelijk is.

Als je autisme hebt, ben je niet zo flexibel in denken en het doen van nieuwe dingen. Dit kan problemen geven thuis, op school en op het werk. Maar met autisme kun je juist goed zijn in logisch denken en precies werken. Dat zijn sterke eigenschappen die bij studie en op het werk erg nuttig zijn.

De belangrijkste klachten

Mensen met autisme verwerken informatie op een andere manier. Zij zijn vaak gevoeliger voor prikkels en hebben moeite met veranderingen en onverwachte dingen. Ze begrijpen vaak niet hoe andere mensen zich voelen. En andere mensen begrijpen hun gedrag soms ook niet. Hierdoor gaan ze ook anders om met andere mensen.

Hulp bij autisme

Autisme is niet te genezen. Je kunt wel leren er beter mee om te gaan.  

Deze inhoud kan vanwege de huidige cookie-instellingen niet weergegeven worden.

Om deze inhoud te kunnen zien, verander je cookie-instellingen.

Heb jij net als Martin autisme? In deze video vertelt Martin over zijn ervaringen met het syndroom van Asperger, welk behandelproces hij bij Reinier van Arkel heeft gevolgd en wat hij heeft geleerd bij deze behandeling. Daarnaast komt sociaal psychiatrisch verpleegkundige en autisme specialist Jasper Damen aan het woord. Hij vertelt over het brede aanbod van behandelmethodes.

Lotgenotencontact

Direct contact met een hulpverlener

Heb jij zelf of heeft iemand in jouw omgeving te maken met depressie en wil je persoonlijke hulp of advies? Neem (anoniem) contact op met een van de medewerkers van de hulplijn MIND Korrelatie. Je kunt bellen, chatten, whatsappen of mailen met een van de psychologen of maatschappelijk werkers. 

Mind Korrelatie

Steun voor familie en naasten