Hostel Oosterwende

Hostel Oosterwende
Adres Van Broeckhovenlaan 2, 5213 HX Den Bosch Telefoonnummer (073) 689 9001
Hostel Oosterwende is een woonvoorziening voor mensen met een psychische aandoening en een verslaving. Door hun problemen kan zelfstandig wonen voor hen, tijdelijk of langdurig, niet mogelijk zijn. Het hostel geeft hen de grip op het leven en een plekje in de maatschappij terug. Het hostel aan de van Broeckhovenlaan is een samenwerking tussen zorginstellingen Reinier van Arkel en Novadic-Kentron.

Wie wonen er in het hostel?

Aantal appartementen/bewoners: 30 Er wonen zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 18 jaar en ouder. De gemiddelde leeftijd is tussen de 35 en 50 jaar.

Welke zorg bieden we? 

Het hostel biedt mensen een rustige en veilige plek om te wonen en hulp om het leven weer op de rit te krijgen. Door middel van 24-uurs-zorg en (intensieve) begeleiding leren zij voor zichzelf te zorgen en beter om te gaan met hun psychische kwetsbaarheid en verslaving. De begeleiding is deels individueel, daarnaast is er groepsbegeleiding.

Aan de hand van het ontwikkelprogramma ‘MOVE’, werken de bewoners in stappen toe naar verder herstel en weer meedoen in de maatschappij. Ook werken zij aan woonvaardigheden zoals koken, schoonmaken, zorgen voor een dagritme. Deze vaardigheden helpen om in de toekomst mogelijk zelfstandiger of met minder begeleiding te kunnen wonen.