Waterboog: psychiatrie voor doven

Adres
Booglaan 6, 5261 LV Vught
Telefoonnummer
(073) 658 51 11

Voor volwassenen vanaf 18 jaar.
Begeleiding en behandeling: AWBZ zzp 5B t/m 7B.
Capaciteit: 15 zit/slaapkamers met badkamer.

Nieuwsbrief beschut wonen en dovenpsychiatrie: hier vindt u de nieuwsbrieven van beschut wonen (Vijverhof) en dovenpsychiatrie (waterboog) en kunt u zich aanmelden om deze te ontvangen.

Behandeling en begeleiding

De Waterboog is een klinische woonvoorziening voor (jong)volwassenen met psychiatrische problematiek (o.a. autismespectrumstoornissen, milde persoonlijkheidsstoornissen) en een auditieve beperking, eventueel in combinatie met een licht verstandelijke beperking. De (jong)volwassenen krijgen 24-uurszorg in een beschermde woonomgeving van een zorgpark.

De begeleiding richt zich op het behoud van een kwalitatief goed leven binnen een therapeutisch klimaat. Stabilisatie en behoud van vaardigheden is het belangrijkst. Een aantal cliënten kunnen na een periode van vaardigheidstraining (rehabilitatie) doorstromen naar een minder zorgintensieve woonvorm elders in Nederland.

Voor elke cliënt wordt gezocht naar activiteiten aangepast op de mogelijkheden en beperkingen van de cliënt. Veel cliënten maken gebruik van het Werkhuis nabij de Lichtboog, werken op andere plekken op het Zorgpark Voorburg of daarbuiten.

Wonen

De Waterboog ligt op het Zorgpark Voorburg in Vught in de omgeving van andere voorzieningen van de langdurende zorg. In het gebouw zijn drie kleinschalige en overzichtelijke woonunits aanwezig, die duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn door een eigen ingang en kleur. Elke cliënt heeft een eigen kamer met badkamer die hij naar eigen inzicht kan inrichten. Daarnaast is er een multifunctionele ruimte. Op elke unit wonen vijf cliënten. Iedere woonunit heeft een eigen gemeenschappelijke huiskamer met een open keuken. Elke cliënt heeft een eigen zit/slaapkamer met eigen toilet, wastafel en douche die naar eigen wens en met eigen spullen kan worden ingericht. De Waterboog heeft een comfortroom.

 

Het zorgpark heeft een hoofdingang aan de Laagstraat (rotonde) en drie ingangen aan de Boxtelseweg. De ingangen aan de Boxtelseweg zijn na 20.00 uur en in het weekend gesloten. Bezoekers dienen dan gebruik te maken van de hoofdingang aan de Laagstraat.

Locatie

Afbeelding bij locatie

Waterboog: psychiatrie voor doven

Booglaan 6, 5261 LV Vught

Behandelcentrum voor...


Terug naar het locatieoverzicht