Vrienden van Reinier

  
De Stichting Vrienden van Reinier van Arkel is in 1996 opgericht en is nauw verbonden met Reinier van Arkel. De stichting Vrienden van Reinier van Arkel is een initiatief van particulieren die zich als goede vrienden voor psychiatrische patiënten willen inzetten. Het gaat om herkenbare projecten die niet door de gebruikelijke financieringsbronnen worden vergoed.

Beleidsnota Stichting Vrienden van Reinier van Arkel 2013 - 2015

 

Nieuwe audio-installatie voor Magnolia
Dankzij de Vrienden van Reinier heeft het restaurant van Magnolia een nieuwe audio-installatie. Deze schenking werd mede mogelijk gemaakt door een erfenis van mevrouw Wil Ackermans. Het is nu beter mogelijk om samen met de cliënten van Magnolia activiteiten te organiseren. 

Naar Madagascar en Mees Kees
Aan het eind van het schooljaar 2013 zijn alle leerlingen van de Zwengel in Vught naar de film in de Speeldoos gegaan. De Vrienden van Reinier heeft dit dankzij het Steunfonds Madurodam mogelijk gemaakt.

 

Tuinclub Herlaarhof
Het MultiFunctioneel Centrum Licht Verstandelijk Gehandicapten (MFC LVG) is gestart met een tuinclub. Dankzij een aantal sponsors via de stichting Vrienden van Reinier kon er tuingereedschap, overalls en petjes aangeschaft worden. Een tweede sponsor werd gevonden zodat een kas gekocht kon worden. De sponsors zijn beide hoveniersbedrijven die onder andere het Zorgpark voorburg onderhouden: de Ginkelgroep en T&G.