Wonen (klinisch)

Reinier van Arkel kent een groot aantal verschillende woonvormen en woningen. Cliënten kunnen individueel wonen of in een groep.

Als een cliënt (tijdelijk) komt te wonen op een afdeling of in een woning van Reinier van Arkel wordt in het eerste gesprek een duidelijk beeld geschetst over wat dat gaat betekenen. Welke woonvorm het beste past, is afhankelijk van de indicatie, de mate van beperkingen, de psychiatrische problematiek en de woonwensen. Er is variatie in de woonvormen en woningen zowel individueel of in een groep. De groepsgrootte kan verschillen per afdeling/woning.

Wonen in de wijk

Beschermd wonen

Haarsteeg
Rosmalen
Schijndel
Zaltbommel

Den Bosch Noord
Den Bosch Zuid-Oost
Begeleid Kamer Bewonen

Woonvoorzieningen specifieke doelgroepen langdurende zorg

Trainingshuis voor jongvolwassenen met autisme
Mariënhof voor jongvolwassenen met autisme
Hostel van Broeckhovenlaan 

Wonen op Zorgpark Voorburg

Op het zuidelijk gedeelte van het Zorgpark Voorburg liggen alle klinische behandel- en woonvoorzieningen voor langdurende zorg dicht bij elkaar. Dagbestedingsactiviteiten worden op loopafstand georganiseerd in de Weverij, het activiteitencentrum van Demarrage. Dicht in de buurt ligt de Dierenweide/d’n Hof, de Atelier-winkel/Kadoshop en de fietsenmakerij. Iets verder weg ligt het ontmoetingscentrum De Stenen Hut met de 2e handswinkel Hebbes en de winkel van Monique.

Vijverhof
Lichtboog, woonwerkvoorziening autisten
Waterboog, dovenpsychiatrie
Magnolia, ouderenpsychiatrie 

meer informatie over het Zorgpark Voorburg