Ouderenpsychiatrie

Reinier van Arkel biedt expertise en zorg op maat voor ouderen met psychiatrische problemen.

Centrum Ouderenpsychiatrie

Het centrum Ouderenpsychiatrie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis biedt ambulante, dagklinische en klinische behandeling aan ouderen vanaf 60 jaar met psychiatrische en psychosociale hulpvragen. Wij besteden extra aandacht aan de sociale en lichamelijke factoren die van invloed zijn op de psychiatrische aandoening.

Het centrum Ouderenpsychiatrie is gespecialiseerd in het behandelen van o.a.:

  • depressieve klachten of angstproblematiek
  • middelenafhankelijkheid en onthoudingsverschijnselen
  • problemen met verwerking van ingrijpende gebeurtenissen
  • psychische klachten door een lichamelijke oorzaak
  • psychische klachten ten gevolge van het verouderingsproces
  • dementie- en geheugenproblematiek in combinatie met gedragsproblemen
  • ouderen met een stemmingsstoornis, zoals een bipolaire- of een depressieve stemmingsstoornis, en daarvoor medicatie gebruiken

Bezoektijden

Op de opnameafdelingen is er elke avond van 18.30 tot 20.00 uur bezoekuur. Daarnaast op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Het centrum Ouderenpsychiatrie heeft ook een kliniek en een dagkliniek. 
De poliklinieken zijn op werkdagen geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Op woensdagavond is er een avondspreekuur tot 20.00 uur. 

Het is een vrij uniek gegeven dat de kliniek, naast psychiatrische behandelingen, ook complexe, intensieve somatische zorg kan bieden. Reinier ging hierover in gesprek met L. (Laura) Breuning, ouderenpsychiater en Karin Schreurs, verpleegkundige op de ouderenkliniek.

 

Magnolia

Magnolia is een wooncentrum voor volwassenen vanaf 55 jaar die intensieve 24-uurszorg nodig hebben. De behandeling en begeleiding richten zich op het behoud van stabilisatie en vaardigheden en het waarborgen van een kwalitatief goed leven, waarbij welzijn en gelukkig leven en wonen op de voorgrond staan. Er is veel aandacht voor gezondheid en een gezonde levensstijl. Magnolia is een nieuw gebouw uit 2012 en ligt op het Zorgpark Voorburg in Vught. Het gebouw wordt gezien als een ‘wijk met 98 kleine huisjes’. 

Meer informatie en adres van Magnolia