Familiespreekuur

Elkaar wegwijs maken en ondersteunen

Alle familiespreekuren zijn afgelast.
Familieleden die hun verhaal, gevoelens en zorgen willen delen kunnen telefonisch contact opnemen met de familie- en betrokkenenraad. Wij bieden u een luisterend oor en praten met u vanuit onze eigen ervaring. We zijn er voor familie en naasten.

U kunt ons bereiken via telefoon 06 82 55 14 97 of stuur een e-mail naar fbr@reiniervanarkel.nl of kijk eens op onze informatiepagina.

Voor vragen over uw familielid of naaste verwijzen we u altijd terug naar zijn/haar behandelaar.


Het familiespreekuur is er zodat u uw eigen verhaal kunt vertellen. U kunt het hebben over de invloed van de psychische problemen van uw naaste op u. Of waar u zelf tegenaan loopt. U mag al uw gevoelens, zorgen en vragen uiten. In dit (gratis) spreekuur gaat u in gesprek met ervaringsdeskundige familieleden en staat het delen van ervaringen over hoe om te gaan met familieleden met een psychische kwetsbaarheid centraal.


Goed om te weten:

• Uw naaste hoeft niet in behandeling te zijn bij FACT of Reinier van Arkel om zelf gebruik te maken van het familiespreekuur.
• De gesprekken zijn vertrouwelijk en staan los van de (eventuele) behandeling van het familielid.
• De cliënt zelf is niet aanwezig bij het gesprek in het familiespreekuur.
• We verstrekken geen cliëntinhoudelijke informatie. Het spreekuur heeft geen inzage in dossiers en voert geen gesprekken over de behandeling van cliënt zelf.
• Naast het familiespreekuur beschikt Reinier van Arkel over een Familie-/ en Betrokkenenraad en een familievertrouwenspersoon.

Download folder Familiespreekuur