Patientenvertrouwenspersoon

De patiëntenvertrouwenspersoon (PVP) kan u helpen bij een vraag of een klacht. Hij of zij kan u adviseren en kent uw rechten. De PVP is niet in dienst van Reinier van Arkel, maar werkt voor een landelijke stichting.

Vanwege het Corona-virus is de patiëntenvertrouwenspersoon (pvp) niet aanwezig.
De pvp is wel gewoon bereikbaar! Voor contact met de pvp kunt u bellen met de receptie van Reinier van Arkel (073) 658 51 11 of met de pvp zelf.

Vanaf 1 januari 2020 kunnen alleen cliënten bij de pvp terecht:

  • als de cliënt te maken krijgt (of heeft gehad) met verplichte zorg. Dat kan verplichte zorg binnen Reinier van Arkel zijn, maar ook verplichte zorg die de cliënt thuis of ergens anders (ambulant) krijgt;
  • als een cliënt vrijwillig is opgenomen en woont op het terrein van Reinier van Arkel;
  • een cliënt thuis vrijwillige zorg krijgt, maar te maken krijgt met drang of mogelijke dwang. Hierbij kan gedacht worden aan de situatie dat de behandelaar nadenkt over het verlenen van verplichte zorg. Of wanneer de cliënt onder druk gezet wordt om bepaalde zaken te doen of te laten, omdat er anders verplichte zorg voor de cliënt wordt aangevraagd.


Ingrid Peters

Telefoon: 06-21947170
E-mail: i.peters@pvp.nl

Kunt u mij niet bereiken? Bel of mail dan naar de helpdesk van de Stichting PVP T 0900 - 444 88 88 E helpdesk@pvp.nl

Download de folder


Stichting PVP

Als de PVP niet bereikbaar is, kunt u bellen of mailen naar de Helpdesk van de Stichting PVP. De Helpdesk is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur, en op zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur op nummer (0900) 444 88 88.

Voor meer informatie over de PVP en patiëntenrechten kunt terecht op website Stichting PVP.  

Anoniem chatten met de PVP
Klinische en ambulante cliënten van de ggz kunnen via een chat anoniem ondersteuning krijgen van een patiëntenvertrouwenspersoon (pvp). Indien mogelijk wordt de vraag of klacht direct via de chat afgehandeld. Mocht er persoonlijke of telefonische ondersteuning nodig zijn en de cliënt gaat daarmee akkoord, dan kan dat alsnog worden geregeld. De chat is open van maandag t/m donderdag van 19.00 tot 21.00 uur en is bereikbaar via www.pvp.nl