Woonmeij en Reinier van Arkel gaan nieuwe samenwerking aan in complex De Hoogakkers

Woonmeij en Reinier van Arkel gaan nieuwe samenwerking aan in complex De Hoogakkers

Woonmeij bereidt de plannen appartementencomplex De Hoogakkers aan de Julianastraat in Schijndel voor. Een deel van de appartementen krijgt hierbij op termijn een nieuwe bestemming als appartementen voor inwoners uit Schijndel met een psychische kwetsbaarheid. Afgelopen week heeft Woonmeij daarom met zorginstelling Reinier van Arkel een intentieovereenkomst gesloten, wij zullen in de toekomst de benodigde zorg en begeleiding bieden aan de bewoners van deze appartementen.

Complex De Hoogakkers bestaat momenteel uit 65 appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Woonmeij wil het complex opsplitsen in 2 vleugels met ieder een eigen ingang. In de ene vleugel worden 36 bestaande appartementen opgeknapt en 1 nieuw appartement toegevoegd. Deze blijven bestemd voor de huidige senioren. De andere vleugel gaat plek bieden aan gemiddeld 27 mensen die zorg en ondersteuning ontvangen van Reinier van Arkel. 

Het zijn inwoners van Schijndel die nu zorg krijgen van Reinier van Arkel vanwege hun psychische kwetsbaarheid. Zij ontvangen behandeling en begeleiding in de eigen woonomgeving om zo zelfstandig mogelijk invulling te geven aan het dagelijks leven. Een deel van de nieuwe bewoners woont nu al in een zelfstandige woonruimte.

Voor een deel van de huidige bewoners van De Hoogakkers betekenen de plannen dat hen in goed overleg passende woonruimte wordt aangeboden. Woonmeij heeft inmiddels met deze bewoners een persoonlijk gesprek gevoerd. Op basis van een sociaal plan krijgen bewoners onder meer voorrang voor een andere huurwoning en een vergoeding voor de verhuiskosten.

De komende tijd gaat Woonmeij het onderhoudsplan verder uitwerken. Het verbeteren van de uitstraling van de binnen- en de buitenzijde van het gebouw maakt hier ook onderdeel van uit. Naar verwachting start de uitvoering van de werkzaamheden in de tweede helft 2022. De appartementen zullen pas na afronding van deze werkzaamheden in gebruik worden genomen.


Terug naar overzicht