Wie wil op de foto met een uniek sieraad?

Voor een sieradententoonstelling geïnspireerd op het thema Jeroen Bosch en vijfhonderd jaar psychiatrie, is het Haarlems Sieraad Collectief op zoek naar modellen die met een uniek sieraad op de foto willen. Cliënten, betrokkenen en medewerkers van Reinier van Arkel worden hiervoor uitgenodigd.

Kunstenaars ontwerpen unieke sieraden naar aanleiding van een actueel en kunstzinnig thema, en laten die vervolgens door een specifieke groep mensen dragen, zoals bijvoorbeeld Haarlemse gemeenteambtenaren inclusief burgemeester (zie foto). Op die manier wil het Haarlems Sieraad Collectief een groter publiek kennis laten maken met uniek gemaakte sieraden. Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn er ook Bossche kunstenaars bij het collectief betrokken, zoals Cecil Kemperink, Miriam Slaats, Liesbeth  van Well, Josja Schepman en Marianne van Heeswijk.

Het idee voor de tentoonstelling, die ‘Waanzinnige sier /  Be Juwelled’ gaat heten, is oorspronkelijk afkomstig van fotograaf Toon Michiels, die helaas vorig jaar een eind aan zijn leven heeft gemaakt. Toon Michiels was zelf cliënt bij Reinier van Arkel. Hij is vooral bekend geworden met zijn fotoboek ‘Zeldzame mensen’. Op dit moment zijn er tentoonstellingen van zijn werk te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam en het museum Bommel van Dam in Venlo.

De sieradententoonstelling, waarbij zowel de sieraden als de foto’s zullen worden geëxposeerd, vindt plaats bij galerie MEET.S, Handelskade 18 in Den Bosch, van 9 tot 30 april 2016. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Margriet Blom via blombv@xs4all.nl. Voor meer informatie kijk op www.haarlemssieraadcollectief.nl.


Terug naar overzicht