Week van de Toegankelijkheid

Week van de toegankelijkheid op Zorgpark Voorburg

 In de week van 4 tot en met 8 oktober vindt de landelijke Week van de Toegankelijkheid plaats. Ook in gemeente Vught besteden we hier aandacht aan. De Week van de Toegankelijkheid zet zich in voor het feit dat iedereen overal mee moet kunnen doen. Zo vragen we aandacht voor de toegankelijkheid van o.a. winkels, horeca, natuurgebieden, sportaccommodaties, festivals en allerlei andere plekken.

 

Opening in het Living Museum

Wethouder Van de Ven van de gemeente Vught opent de Week van de Toegankelijkheid op maandag 4 oktober om 13.30 uur officieel in het Living Museum. Deze kunst-maakplaats is een initiatief van Reinier van Arkel. Het Living Museum, voor, met en door mensen en kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid, is een bijzondere ontmoetingsruimte op locatie in de Weverij. Het wordt omarmd door kunstenaars, die tijdens de opening aanwezig zijn. Iedereen kan hier neerstrijken om te ontmoeten, kunst te maken, zich te laten inspireren en/of een kopje koffie te drinken. Bezoekers kunnen meewerken aan een uniek tapijt over Vught met theatervormgever Judith Abels, kunst kijken en in contact komen met anderen. Daarnaast zorgt kunstenaar Lot van Os ervoor dat mensen wat ‘happy fuel’ en complimenten meekrijgen met zijn installatie Blijtanken. Het Living Museum is tijdens de Week van de Toegankelijkheid op diverse dagen en dagdelen geopend. Voor een overzicht van alle activiteiten, klik hier

Zorgpark in de spotlight

Dit jaar zetten we samen met verschillende organisaties Zorgpark Voorburg in de spotlight. Dit doen we met mooie activiteiten rondom het plein van de Watertoren, zoals een zintuiglijke wandeling over het park met RijkenVermaat, een partijtje Walking Football met MOVE Vught, een ervaringsroute over hoe het voelt om blind te zijn met Toegankelijk Vught en een creatieve activiteit met Anders Bezig Zijn. Medewerkers, cliënten en vrijwilligers zijn net als inwoners uit onder andere Vught, Cromvoirt en Helvoirt van harte uitgenodigd om mee te komen doen.

 


Terug naar overzicht