Verwenzorgprijzen CZ Fonds voor Reinier van Arkel groep

10 verwenzorgprijzen van 600 euro gaan naar…

Van een buikschuifbaan tot een dagje aan zee
Elk jaar sponsort het CZ Fonds verwenzorgdagen voor chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg. Dit jaar werden bij de Reinier van Arkel groep maar liefst 10 aanvragen beloond met een geldbedrag van elk 600 euro!

Van gezonde voeten tot een dagje uit naar zee, de winnaars van de CZ Verwenzorgprijs gaan een heerlijk verwenmoment tegemoet. De projectenaanvragen hadden klinkende namen als ‘Ontspanning na spannende therapie’, ‘Maak het exclusieve weer gewoon’ en ‘Kijk eens wat IK kan!’. De verwenmomenten bestaan uit samen eten, samen bewegen, tot samen uit en ontspannen. Vooral de wens om samen te zijn kwam in de wensen tot uiting, na een periode waarin samenzijn niet zo gewoon was.

De winnaars zijn BW Schijndel, Magnolia 2, Demarrage (de mensen van de Dierenweide), Herlaarhof, Sportloket Reinier van Arkel, Magnolia Voortgezette Behandeling, BW Den Bosch Zuid-Oost, team C Trauma Herlaarhof, SO Zuiderbos en Centrum voor Trajecten en Bemoeizorg (CvTB).

Samen eten
Na een jaar vol coronagerelateerde uitdagingen was ‘gewoon’ weer een keer samen eten dit jaar een wens bij meerdere aanvragers. Bij Beschermd Wonen Schijndel gaan ze samen barbecueën en een high tea staat op het verlanglijstje bij de bewoners van Magnolia 2. Om de 30 cliënten die werken bij de dagbesteding op de Dierenweide te bedanken, gaan ze daar ook na anderhalf jaar weer een keertje samen eten. Heerlijk samen smullen.

Samen bewegen
Samen actief zijn stond ook bij diverse aanvragen centraal. Op Herlaarhof willen ze samen met hun cliëntjes een zeskamp organiseren. De kinderen kunnen zich bij de zeskamp uitleven op een springkussen, stormbanen en buikschuifbaan. Sportloket Reinier van Arkel besteedt haar 600 euro aan ‘De sport en beweegweek van Reinier van Arkel’ die van 20 t/m 24 september wordt gehouden. Mountainbiken, Nordic Walking en een groots voetbaltoernooi staan daar op het programma.

Samen uit
Bij Magnolia Voortgezette behandeling hebben ze een pittige tijd achter de rug. Tijd voor frisse lucht. Vorig jaar zomer konden ze niet van hun kamer, maar deze zomer gaan de ouderen een dagje naar zee. Even met de voeten in het zand zorgt ervoor dat cliënten even uit hun hoofd gaan en weer een lichtpuntje hebben, aldus de afdeling. Nog meer waterwensen bij Beschermd Wonen Den Bosch Zuid-Oost. Zij zoeken het dichter bij huis en gaan gezellig op de Dieze varen. Bij Magnolia 2 kunnen nu ook de mensen in een rolstoel mee op een uitje. Met de rolstoeltaxi gaan ze naar de dierentuin.

Samen ontspannen
Op de afdeling trauma, van de Kind- en jeugdpsychiatrie kunnen ze na een spannende behandeling een momentje van ontspanning goed gebruiken. Een ‘verwenzorgpakketje’ en heerlijke behandeling op de massagestoel helpt de cliënten in de leeftijd van 6 tot 21 jaar bij het ontspannen. De cliënten van het CvTB gaan straks weer met gezonde voeten door het leven. Door slecht schoeisel komen voetproblemen regelmatig voor. En geld voor nieuwe schoenen is er vaak niet. Zij krijgen een strippenkaart voor de pedicure/manicure. Tot slot gaan de kinderen van de SO Zuiderbos de nodige waardering en complimentjes krijgen. Zij gaan samen met een kunstenares kunst maken en hun kunst wordt tentoongesteld.


Terug naar overzicht