Tom van Mierlo lid Raad van Bestuur Reinier van Arkel

‘s-Hertogenbosch –Tom van Mierlo volgt met ingang van 1 januari 2018 Marie-Louise van der Kruis op als lid van de Raad van Bestuur van de Reinier van Arkel groep. Psychiater en directeur behandeling Van Mierlo is sinds 1998 werkzaam bij GGz Breburg. Daarnaast is hij initiatiefnemer en voorzitter van de landelijke stichting HIC (High Intensive Care), houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van ART, Actief herstel in de Triade en is hij voorzitter van het CCAF dat teams certificeert die modelgetrouwe zorg bieden aan mensen met ernstige psychiatrische problemen. De komende maanden rondt hij zijn werkzaamheden voor GGz Breburg af en bereidt hij zich voor op zijn overstap naar de Reinier van Arkel groep.

Tom van Mierlo: “Reinier van Arkel bestaat dit jaar 575 jaar. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega Eddy van Doorn en alle medewerkers van Reinier van Arkel, Ypse en Maatschappelijke Opvang regio ’s-Hertogenbosch verder te bouwen aan een mooie toekomst. Een belangrijke pijler voor mij is mensen te helpen bij hun herstel, liefst in hun eigen omgeving en samen met ervaringsdeskundigen en familie. Samenwerking met huisartsen, gemeente en politie is hierbij essentieel. Het A-59 initiatief, een samenwerkingsverband van vijf Brabantse GGz-instellingen -waar zowel Reinier van Arkel als GGZ Breburg deel van uitmaken- gaat ons helpen om de krachten te verenigen en nieuwe ontwikkelingen met elkaar te delen. Samen werken aan innovatieve zorg, dat is een mooie uitdaging.”

Extra kwaliteitsimpuls

“Ik ben erg verheugd met de komst van Tom van Mierlo als inhoudelijk bestuurder,” geeft Eddy van Doorn bestuursvoorzitter van Reinier van Arkel groep aan. “Met zijn visie, kennis en ervaring verwachten wij een extra kwaliteitsimpuls te kunnen geven aan onze organisatie en zijn we nog beter in staat om adequaat in te spelen op vraagstukken rondom complexe ggz en veiligheid in ’s-Hertogenbosch en omstreken.”

Onderlinge banden versterken

“GGz Breburg gaat de inhoudelijke expertise, gedrevenheid en het enthousiasme van Tom van Mierlo erg missen. We zijn echter ook blij dat de banden tussen Reinier van Arkel en GGz Breburg door zijn aantreden bij Reinier van Arkel verder versterkt worden. We wensen Tom heel veel succes in zijn nieuwe functie,” aldus Ariëtte van Reekum, Raad van Bestuur GGz Breburg.

Reinier van Arkel groep

De holding Reinier van Arkel groep bestaat uit de ondernemingen Reinier van Arkel, Maatschappelijke Opvang ’s-Hertogenbosch en Ypse (waarbinnen basis-ggz-zorg wordt verleend).


Terug naar overzicht