Team Reinier van Arkel neemt deel aan Socialrun

Meedoen in de maatschappij en open kunnen zijn over je klachten, is voor mensen met een psychische aandoening nog steeds niet vanzelfsprekend. Dat ervaren veel van onze cliënten en naasten helaas nog al te vaak. Omdat het anders moet en kan, doet Reinier van Arkel mee aan Socialrun, een non-stop sponsorestafetteloop van 555 kilometer rondom het IJsselmeer van 20 tot en met 22 september aanstaande.

Openheid over psychische klachten nodig Socialrun vraagt aandacht voor de vaak moeilijke positie van mensen met een psychiatrische aandoening. Open kunnen zijn over psychische klachten en het aankaarten van vooroordelen is hard nodig omdat veel cliënten aangeven in hun acceptatie en herstelproces aan te lopen tegen vooroordelen/stigma. Het maakt onzeker, levert een negatief zelfbeeld of schaamte op, wat het tijdig om hulp vragen en het herstelproces bemoeilijkt.

Als oudste ggz-instelling van Nederland -geworteld in ’s-Hertogenbosch en de Meierij- maken wij ons niet alleen in ons dagelijks werk hard voor maatschappelijk meedoen maar willen we onze betrokkenheid en bevlogenheid tonen door deelname aan Socialrun. Alle lopers, fietsers, verzorgers en kampbouwers doen mee om openheid te stimuleren rondom psychische aandoeningen.

Sponsoren
De sportieve teamprestatie heeft vanzelfsprekend ook als doel, geld ophalen om maatschappelijk meedoen mogelijk te maken. Steun Reinier van Arkel. Per kilometer is het mogelijk om een bedrag van €5 te doneren, https://www.socialrun.nl/teams/team-reinier-van-arkel/.


Terug naar overzicht