Spinningmarathon om maatschappelijk meedoen te stimuleren

Reinier van Arkel fietst voor het goede doel op zondag 8 maart

Om geld in te zamelen voor Stichting Socialrun organiseert Ronald Kivits, een van de leden van team Reinier van Arkel dat afgelopen jaar deelnam aan non-stop estafetteloop van 555 kilometer, een spinningmarathon in Udenhout op zondag 8 maart a.s.

De spinningmarathon vindt plaats op locatie Spoorakkerweg 1 in Udenhout en duurt van 12.00 tot 16.00 uur. Deelnemers kunnen voor een of meerdere uren op de spinningbike stappen. Het inschrijfgeld voor deelname (€ 10,00 voor een uur oplopend tot € 25,00 voor vier uur) komt volledig ten goede aan Stichting Social run. “In totaal zijn er 100 fietsuren beschikbaar, een groot aantal plekken is inmiddels bezet maar er zijn nog wat open uurtjes,” aldus Ronald. Als dank voor deelname ontvangen deelnemers een kleine goodiebag. Inschrijven kan door een mail te sturen naar: socialspinningmarathon@gmail.com. Langskomen om de spinners aan te moedigen mag vanzelfsprekend ook!

Stichting Socialrun wil letterlijk en figuurlijk de beweging zijn die openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid stimuleert.

De jaarlijkse Socialrun, een non-stop estafetteloop van 555 kilometer, vormt de hoofdactiviteit van stichting Socialrun. Het evenement vindt standaard plaats in het derde weekend van september. Deelnemende teams bestaan uit ongeveer 25 personen, waaronder ten minste 8 lopers en vier begeleidende fietsers. Ieder team organiseert haar eigen ondersteuning, eten en drinken tijdens de route en overnachtingsplaatsen. Reinier van Arkel nam in 2019 voor de tweede keer deel aan de run en zamelde hiermee een bedrag van ruim € 2.250 in. Ook dit jaar neemt het team weer deel. Het belooft een bijzondere run te worden voor het team, omdat de route van Socialrun dit jaar over het terrein van Zorgpark Voorburg loopt.      


Terug naar overzicht