Speelterrein Herlaarhof geopend

Woensdag 8 juli is het speelterrein - gelegen naast de gebouwen van de kliniek in Herlaarhof-  officieel geopend.  Het speelterrein bestaat uit verschillende speeltoestellen waarop geklommen, geklauterd en geschommeld kan worden. Ook is er een kabelbaan, skelters en steppen.  De speeltuin is gerealiseerd met donaties en giften van personen, bedrijven, serviceclubs en inzamelingsactiviteiten door de jeugd zelf georganiseerd. Ook Fonds NutsOhra, een vermogensfonds dat zich inzet voor kwetsbare groepen in onze samenleving, leverde een financiële bijdrage. 

De toestellen zijn geplaatst met inzet van de gemeente Vught, het WOP (woonomgevingsploeg) een samenwerkingsproject van gemeente Vught, Woonwijze, WSD-groep en Welzijn Vught en de leverancier Kompan/Acacia-Robinia. Onze eigen terreinbeheerders hebben de sprookjesstoel met zitblokken en de houten zitbank boomstam gezaagd/gemodelleerd. 

Na school en intensieve therapie lekker spelen
In september 2014 nam Herlaarhof de gebouwen van de nieuwe kliniek aan de Boxtelseweg in Vught in gebruik. De kliniek biedt kortdurende behandeling aan ongeveer 80 kinderen en jongeren en heeft verschillende groepen. Omdat het belangrijk is dat kinderen en jongeren naast school en intensieve therapie ook lekker kunnen ontspannen en spelen, werd geld ingezameld voor speeltoestellen.

Inzamelingsactiviteiten
De kinderen zelf wilden graag bijdragen aan de inzamelingsactiviteiten en deden dat onder de noemer ‘Zet de kinderen niet buitenspel, maar laat ze buiten spelen’. Ze verzorgenden een Benefietdiner en ook was er een sponsorloop waarbij kinderen en jongeren probeerden om of zoveel mogelijk rondjes hard te lopen of vijf keer vijf minuten stil te zitten. Want: voor de een is hardlopen een hele prestatie, maar stilzitten kan een even zo grote prestatie zijn.

Artikel uit Brabants Dagblad.


Terug naar overzicht