Reinier van Arkel zet landhuis Roucouleur in de etalage

Al enige tijd gonsde het rond, Reinier van Arkel, de oudste instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Nederland, gaat een aantal van haar bijzondere historische gebouwen op de markt zetten. Vanaf deze week is dit gerucht ook echt een feit; landhuis Roucouleur staat te koop.

Reinier van Arkel gaat gebouwen verkopen die niet meer efficiënt in gebruik zijn en die maar zijdelings een rol in de kerntaken van de zorginstelling hebben. De verkoop van de panden houdt ook verband met de huidige zorgtendens om cliënten zo veel mogelijk in hun eigen omgeving te behandelen. Het gaat hier om gebouwen waar slechts nog ondersteunende diensten gebruik van maken en niet om gebouwen waar nu cliëntenzorg geleverd wordt.


Rijke historie

Roucouleur is een gebouw met een zeer rijke historie. Het landhuis in neo-gotische stijl is een ontwerp van de Bossche architect Lambert Heezemans en werd in 1884 gebouwd  in opdracht van wijnhandelaar en oud-burgmeester A.M.J.T. van Rijckevorsel. De naam Roucouleur is een verwijzing naar het koeren van duiven, een motief dat men terugvindt aan de achtergevel, waar een duiventil boven het dak uitstijgt. De welgestelde uitstraling van weleer wordt benadrukt door de ligging in het park aan de Glorieuxlaan in Vught.


De verkoop van het gebouw zal worden begeleid door JLL en Tholen Real Estate.


Terug naar overzicht