Reinier van Arkel verlengt ISO-certificaat

Hercertificering met een gouden randje

De auditoren van LRQA (Lloyd’s) waren duidelijk in hun terugkoppeling. “In een audit van 9 mandagen geen tekortkomingen aantreffen, dat is best bijzonder.” De hercertificering voor ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement van de Reinier van Arkel groep kreeg daarmee een gouden randje. Tot juli 2017 mag Reinier het ISO-certificaat voeren.


Opsteker in roerige tijden
Reinier van Arkel is trots op het behaalde resultaat. “In deze roerige tijden voor de geestelijke gezondheidszorg waarin sprake is van vele drastische veranderingen, is dit zeker een opsteker. De certificering toont aan dat het kwaliteitsbewustzijn van onze medewerkers groot is.”, aldus Gerton Heyne, voorzitter Raad van Bestuur.

Kwaliteit op alle niveaus zichtbaar en voelbaar
De auditoren concluderen in hun eindrapport dat het kwaliteitsbewustzijn bij medewerkers hoog is en dat de kwaliteitscirkel (evalueren en verbeteren) overal herkenbaar is. Volgens hen is er veel oog voor het cliëntenperspectief en sterke betrokkenheid van het netwerk. Verder signaleerde het auditteam dat het risicobewustzijn van medewerkers groot is, en heel belangrijk, dat hier op geanticipeerd wordt. We zijn blij met het behaalde resultaat maar zullen zeker niet achterover leunen. We blijven investeren in het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid.

De Reinier van Arkel groep is een gespecialiseerde gezondheidsinstelling voor mensen met psychische, psychiatrische en/of psychosociale problematiek.Vanaf maart 2007 is Reinier ononderbroken gecertificeerd geweest voor kwaliteitsmanagement, eerst HKZ en later ISO.  


Terug naar overzicht