Poli SOLK behandelt alleen cliënten uit eigen verzorgingsgebied

De poli Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klacht (SOLK) diagnosticeert en behandelt vanaf 1 november 2019 alleen cliënten uit het verzorgingsgebied* van Reinier van Arkel.

Dit besluit is genomen om verschillende redenen:

  • Het aantal aanmeldingen en de daardoor ontstane wachttijd is dusdanig hoog dat we, om hoogwaardige specialistische zorg te kunnen garanderen, prioriteit geven aan cliënten woonachtig binnen het verzorgingsgebied van Reinier van Arkel. Ook voor een diagnostische vraag zullen cliënten verwezen worden naar hun eigen regio.
  • Er is tijdelijk een tekort aan behandelaren binnen de poli SOLK, waardoor er minder cliënten behandeld kunnen worden. Er staan vacatures uit om uit te breiden.
  • Daarnaast merkt het team dat de mogelijkheden om ‘outreachende zorg’ te bieden aan cliënten buiten het verzorgingsgebied onvoldoende zijn. De behandelaren vinden goede samenwerking met verwijzers en ketenpartners heel belangrijk voor de behandeling van cliënten. Dit kan het beste wanneer je je binnen hetzelfde regiogebied bevindt en elkaar goed kent. De samenwerking met de ketenpartners in de regio wordt geïntensiveerd. Buiten het verzorgingsgebied kunnen onze behandelaren moeilijker doorverwijzen, omdat ze de samenwerkingspartners niet kennen. Dit geldt zeker voor cliënten van buiten de regio die in crisis (dreigen te) raken.

Voor cliënten van poli SOLK die al in behandeling zijn bij Reinier van Arkel, geldt dat zij in behandeling kunnen blijven.

Indien een intake binnen komt via team Screening & Consultatie waarbij blijkt dat er sprake is van Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten zal de aanvraag teruggaan naar de verwijzer met het verzoek binnen de eigen regio passende zorg te vinden.

*Verzorgingsgebied Reinier van Arkel: 

Aalst

Gemonde

Nederhemert

Alem

Haaren

Nieuwaal

Ammerzoden

Haarsteeg

Nieuwkuijk

Berlicum

Hedel

Poederooijen

Bern

Heerewaarden

Rosmalen

Bokhoven

Helvoirt

Rossum

Boxtel

‘s-Hertogenbosch

Schijndel

Brakel

Hoenzadriel

Sint-Michielsgestel

Bruchem

Hurwenen

Velddriel

Cromvoirt

Kerkdriel

Vlijmen

Delwijnen

Kerkwijk

Vught

Den Dungen

Lennisheuvel

Well

Empel

Liempde

Wellseind

Engelen

Maasdriel

Wijbosch

Esch

Maaskantje

Zaltbommel

Gameren

Middelrode

Zuilichem

 


Terug naar overzicht