(On)gedwongen?! Op weg naar een separeervrije geestelijke gezondheidszorg

Zo min mogelijk, of liefst geen, separaties. Daar werkt Reinier van Arkel aan en met succes! Op woensdag 19 april organiseert de  Cliëntenorganisatie de themamiddag (On)gedwongen?! De weg van Reinier van Arkel naar separeervrije zorg staat deze middag centraal. 


Uiterlijk 2020 behoort de separeer tot het verleden

De tijd van ‘One flew over the cukoo’s nest’ ligt gelukkig ver achter ons. In 2016 ondertekende Reinier van Arkel – samen met een groot aantal andere ggz-instellingen – het Dolhuys-manifest.  Wij verklaren hiermee ervoor te zorgen dat de separeercel uiterlijk begin 2020 definitief tot het verleden behoort. Tijdens de themamiddag staan we stil bij de weg hiernaartoe.

Programma

Lezingen, ervaringen en discussie zijn de ingrediënten van een boeiend programma.
Hoofdspreker is Bram Berkvens, werkzaam als manager van FAMEUS, centrum Herstel en Ervaringsdeskundigheid van GGz Breburg.  Bram was recent te zien in het tv-programma ‘de Wandeling’ (NPO). Bram weet hoe het is om psychotisch te zijn, kent het stigma dat hieraan kleeft en weet hoe het is om al jaren gezond te zijn. Nelly van Alebeek (voorzitter van de Centrale Cliëntenraad) gaat in op het belang van het Dolhuys manifest voor cliënten.  Sprekers Paul Höppener (psychiater) en Caroline Truijens (klinisch psycholoog) zijn beiden werkzaam bij de High Intensive Care, kortweg HIC, van Reinier van Arkel. De HIC is een plek voor cliënten met zeer ernstige psychiatrische klachten. Met de inzet van HIC is een belangrijke stap gezet om het aantal separaties én de opnameduur verder te beperken. Nieuwsgierig naar het verleden? Ook dan bent u deze middag op de juiste plek en kunt u een bezoekje brengen aan het museum ‘de Zolders van Reinier’. 


Praktische informatie

De middag vindt plaats in de Kapel aan de Bethaniestraat 2 in ’s-Hertogenbosch en duurt van 13.00 tot 17.00 uur. De middag is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het onderwerp.  Deelname is  gratis, vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan communicatie@reiniervanarkel.nl of te bellen met team communicatie tel. (073) 658 6017.

 


Terug naar overzicht