Nieuwe landelijke zorglijn politie voor PTSS klachten

Dankzij een nieuwe landelijke samenwerking tussen de politie en een aantal topzorginstellingen op het gebied van trauma, zijn er voor politiemensen nog betere voorzieningen bij vermoeden van posttraumatische stressstoornis (PTSS). 

Het Psychotraumacentrum Zuid Nederland maakt onderdeel uit van deze intensieve samenwerking met ARQ Diagnostisch Centrum, ARQ IVP en ARQ Centrum’45 (allen onderdeel van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum), het Top Referent Traumacentrum (onderdeel van GGZ Drenthe) en Balans & Impuls. Samen hebben zij de zorglijn PTSS politie ingericht.

De zorglijn PTSS politie heeft snelle intake- en behandeltermijnen vastgelegd en afspraken gemaakt over de kwaliteit van zorg. Bovendien sluit de opzet van de zorglijn goed aan bij de procedure die gevolgd moet worden bij het aanvragen van een beroepserkenning PTSS.

Alle betrokken instellingen hebben veel kennis in huis over de procedures en de context van de werkzaamheden van de politie en bieden samen nu brede geografische spreiding voor diagnostiek en zorgverlening aan politiemensen met een vermoeden van PTSS.

Esther Tossaint, korpspsycholoog, zegt: “Dankzij de samenwerking met deze topzorg instellingen kunnen wij politiemensen met vermoeden van PTSS, nu sneller, dichterbij huis en met nog meer specialisten van een juiste diagnose en zorg voorzien.”


Terug naar overzicht