Medewerkers en cliënten geïnspireerd door Jeroen Bosch

Tentoonstelling in Brandweerkazerne Zorgpark Voorburg

2016 Is het Jeroen Bosch jaar! Medewerkers, cliënten en vrijwilligers van Reinier van Arkel lieten zich inspireren door het werk en het leven van Jeroen Bosch en hebben hun creativiteit de vrije loop gelaten.


De oproep van de Verwenzorg om kunstwerken in te sturen, leverde ruim 40 creaties op, variërend van schilderijen, objecten, keramiek, collages en tekeningen. Ook leerlingen van de Zwengel gaven gehoor aan de oproep en lieten zich inspireren door figuren en thema’s zoals ‘hemel en hel’ van Jeroen Bosch. Cliënten van het centrum Adolescentenpsychiatrie maakten een eigentijdse versie van de tuin der lusten: de tuin der lasten. Een ‘Zorgpark Voorburg – tuin-der-lusten’ werd gemaakt door cliënten van de Coornhert.

Alle inzendingen zijn tot en met april 2016 te bezichtigen in kadoshop de Brandweerkazerne aan de Watertorenlaan 11 op het Zorgpark Voorburg. De Brandweerkazerne is van dinsdag  tot en met donderdag geopend tussen 9.30 en 13.00 uur. Op vrijdag tot 12.00 uur.

Wedstrijd

De Verwenzorg, in de persoon van mevrouw Joke Zwanikken, kwam met het initiatief voor deze oproep en verzorgt ook het ‘wedstrijdelement’. Een jury kiest uit alle ingezonden kunstwerken later dit jaar een winnaar. Van deze winnende inzending wordt een ansichtkaart gemaakt.  

 Kadoshop de Brandweerkazerne

In de Brandweerkazerne is een kadoshop gevestigd. Hier vinden wisselende exposities plaats en je kunt er terecht voor unieke, exclusieve producten. De cadeaus, van materialen zoals hout, keramiek en textiel, zijn gemaakt door cliënten van Reinier van Arkel en andere organisaties op het Zorgpark Voorburg.


Terug naar overzicht