Landelijke trauma-advieslijn Psychotraumacentrum

Het Psychotraumacentrum Zuid Nederland (PTC) stelt vandaag landelijke trauma-advieslijn open.

De advieslijn is bedoeld voor mensen die psychische klachten ervaren doordat ze zelf of een naaste COVID-19 hebben gehad, voor mensen die beroepsmatig in aanraking zijn gekomen met COVID-19 en voor mensen die behoefte hebben aan advies over hoe om te gaan met traumatische ervaringen door COVID-19.

Het telefonisch contact met de trauma-advieslijn geeft u de gelegenheid uw vragen aan ons te stellen. En wij kunnen u ondersteuning bieden door mee te denken op het gebied van zelfzorg, zorg voor anderen en voor nabestaanden in geval van rouw. Uiteraard zullen we ook aandacht hebben voor het ontstaan van eventueel trauma en stress-gerelateerde symptomen. We kunnen u uitleg geven over klachten en we adviseren zorg waarvan we denken dat die het beste bij u past.
De informatie die u met ons deelt is vertrouwelijk.

Door wie
Onze medewerkers bij de trauma-advieslijn hebben expertise op het gebied van zorgverlening in crisissituaties, trauma- en stress-gerelateerde problematiek en (traumatische) rouwverwerking. Zij bieden consultatie, advies en hulp bij het inschatten van de benodigde zorg (traumagerichte behandeling of anders).

Telefoonnummer Trauma-advieslijn: (073) 658 68 78
Op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur

Mocht u behoefte hebben aan telefonisch contact en gebruik willen maken van ons vrijblijvend aanbod, neem dan contact op met het bovenstaand telefoonnummer.

 

 


Terug naar overzicht