Koningin Máxima opent nieuwe ruimte voor Social label

Koningin Máxima opende dinsdagochtend 15 mei met een gongslag het Social label Lab in Den Bosch. In het Werkwarenhuis in Den Bosch is een nieuwe ruimte ontwikkeld; de werkplek voor ontwerpers en makers, conceptstore voor de designproducten van Social label. Een lab voor een andere kijk op werken, leren en meedoen via de kracht van design en communicatie. 

Bij Social label gaan kunst, werk en zorg hand in hand. Ontwerpers ontwikkelen speciale designproducten die geproduceerd worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Er zijn op dit moment twaalf ontwerpers aangesloten bij Social label onder wie Piet Hein Eek, Borre Akkersdijk en Edwin Vollebergh.  

Social label >KOM

Cello en Demarrage/Reinier van Arkel werken met Social label samen aan een hun eigen productlijn: Social label >KOM. Een inmiddels zeer succesvolle Bossche alliantie! Grafisch ontwerper Edwin Vollebergh (Studio Boot) ontwierp het servies >KOM waar zowel de groepen van Cello, zorgaanbieder voor mensen met een beperking en Demarrage, mensen met psychische/psychiatrische aandoeningen gezamenlijk aan kunnen werken.

 


Terug naar overzicht