Jubilerend Hazenberg schenkt vouchers Smakenrad aan Verwenzorg Reinier van Arkel

Jubilerend Hazenberg laat cliënten Reinier van Arkel genieten van het Smakenrad 

Op dinsdag 3 augustus heeft Roel Maas, directeur van Hazenberg, 75 vouchers voor het Smakenrad overhandigd aan Tom van Mierlo, voorzitter van de Raad van Bestuur van Reinier van Arkel. Deze vouchers komen ten goede aan de Verwenzorg van Reinier van Arkel. 

Reinier van Arkel verdeelt de vouchers onder cliënten en hun gezinnen of naasten. Samen kunnen zij tijdens ‘de Bossche zomer’ in het grootste reuzenrad van Nederland genieten van een panoramisch uitzicht onder het genot van een Bossche bol. Natuurlijk wordt hierbij rekening gehouden met de geldende maatregelen vanwege corona.  

Hazenberg Bouw uit Vught viert dit jaar haar 75-jarig jubileum. De onderneming werkt al lang samen met Reinier van Arkel en heeft al vele nieuwbouw- en verbouwingsprojecten uitgevoerd, waaronder het zwembad op het terrein in Vught in 1972 en de bouw van Zilverlinden in 1975.

Op deze manier wil Hazenberg graag iets terugdoen voor de maatschappij. 

Verwenzorg 
Het begrip ‘verwenzorg’ staat al sinds 2005 in de Van Dale. Joke Zwanikken-Leenders is een van de grondleggers van de landelijk bekende verwenzorg.  
In de kern gaat het om basale dingen waar al heel lang van bekend is dat ze heilzaam werken. ‘Goedemorgen’ zeggen, even bij de cliënt gaan zitten en luisteren naar zijn verhaal, een compliment geven, net even dat extraatje, dat is waar het om gaat. Het gaat net een stapje verder dan de gebruikelijke vriendelijkheid en bejegening: samen met de cliënt of voor de cliënt een hoogtepunt in zijn leven regelen. Letterlijk aan de cliënt vragen: ‘waar word je blij van?’ En hiermee aan de slag gaan. Een bezoek aan het Smakenrad sluit hier zeker bij aan!

Foto: Jolanda Ruijs -van Rossum


Terug naar overzicht