JINC Baas van Morgen: Martijn een dag de baas van Reinier van Arkel

‘s-Hertogenbosch – Ruim 200 kinderen nemen donderdag 24 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s, directeuren en politici. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmbo-leerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. In Brabant doen naast Reinier van Arkel onder meer Provincie Noord Brabant, Philips, DAF Trucks en de gemeente ’s-Hertogenbosch mee.

Super bliksemstage

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Met deze ‘super bliksemstage’ wil Reinier van Arkel samen met JINC, de ‘Baas van morgen’ laten ervaren hoe het is om de leiding te hebben. Eddy van Doorn, voorzitter Raad van Bestuur kijkt uit naar de ontmoeting en samenwerking. “Een leerzame en hopelijk onvergetelijke ervaring voor beide partijen,” aldus Eddy. “Onze Baas van Morgen schuift aan bij overleggen, spreekt met medewerkers en bedenkt een ontspannende activiteit voor de kinderen en jongeren van Herlaarhof.”

Over JINC

Ieder kind heeft talent. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 47.000 basisschool en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.
JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven, zorg en overheid. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring. Daarom zeggen we graag: iedereen groeit met JINC.


Terug naar overzicht