Herlaarhof start met Kentalis en GGMD landelijk aanbod voor dove en slechthorende kinderen

Met ingang van 15 september start Herlaarhof, expertisecentrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, samen met Kentalis en GGMD met een uniek landelijk aanbod voor dove en slechthorende kinderen en jongeren met complexe psychiatrische problematiek, in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Hierbij werken de drie instellingen nauw samen.

De afdeling biedt diagnostiek en kortdurende behandeling wanneer poliklinische zorg niet toereikend is. Vanzelfsprekend bieden we ook poliklinische behandeling voor en na de klinische opname. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor advies en consultatie aan ouders, professionals uit het onderwijs en de (geestelijke) gezondheidszorg.

De afdeling bevindt zich op het terrein van Zorgpark Voorburg in Vught. De kliniek heeft 11 plaatsen, verdeeld over twee geschakelde groepen: een groep met 5 plaatsen en een groep met 6 plaatsen. De kliniek ligt naast de kliniek van Herlaarhof en in de nabijheid van de polikliniek en  de (V)SO school de Zwengel.

U kunt nu al contact met ons opnemen voor advies, informatie of aanmelden. 

Heeft u inhoudelijke vragen? Neem dan gerust contact op met:
Drs. Brigitte Lardinoye,kinder- en jeugdpsychiater
Drs. Michel van den Bogaard, klinisch psycholoog

Aanmelding
Kinderen en jongeren kunnen vanuit thuis of vanuit een instelling waar zij (al dan niet tijdelijk) verblijven worden aangemeld.  Voor aanmelding is een verwijzing van een huisarts, een medisch specialist, jeugdarts noodzakelijk of het wijkteam van de gemeente. Onze medewerkers nemen vervolgens contact op met de gemeente waar het kind/ de jeugdige woonachtig is voor de financiering van de behandeling als zij onder de 18 jaar zijn.

Aanmelding & Consultatie Herlaarhof
Postbus 10150 5260 GB Vught Tel: 0900 - 2020700 (elke doordeweekse dag bereikbaar tijdens kantooruren) Fax: 073 - 658 5355
(voor nadere informatie, zie de website van Herlaarhof: www.herlaarhof.nl

Adres en contactgegevens
Afdeling voor dove en slechthorende kinderen met psychiatrische problematiek
Carillonlaan 1
5261LT Vught
E-mail: herlaarhof.alg@reiniervanarkel.nl  
Tel: (073) 658 53 33

 

 


Terug naar overzicht