Goos Zwanikkenprijs: initiatieven om de zorg merkbaar beter te maken beloond!

Een gedichtenbundel, huifkarrentocht, ‘van hal naar huiskamer’ en 'stuur eens een glimlach’ zijn donderdagmiddag 6 juni in de prijzen gevallen. ‘Trappen en happen’ kreeg een eervolle vermelding. Donderdag 6 juni werd de Goos Zwanikkenprijs uitgereikt aan de winnaar. De Goos Zwanikkenprijs is de prijs binnen Reinier van Arkel die vernieuwende ideeën stimuleert om de zorg voor cliënten merkbaar te verbeteren.

De prijswinnaars ontvingen in Kasteel Maurick ieder 500 euro om het idee te realiseren. Yvonne Hombergen kwam met het idee om gedichten te bundelen en uit te geven. Patricia Sips en Chantal Verhagen stelden een huifkarrentocht met cliënten en hun maatjes voor. Ingrid van Opstal en Monique Liefkens willen van de centrale hal van Vijverhof een gezellige huiskamer maken, Monica van den Wittenboer en Jorienne Winnubst willen samen met bewoners van het Zorgpark kaarten maken en die sturen aan dierbaren. Dominic Frenken ontving voor ‘Trappen en happen’ een eervolle vermelding. De bedoeling is om met tien bewoners en drie begeleiders vanuit het vakantieadres naar verschillende eetgelegenheden te fietsen.

De prijs is vernoemd naar de in 2017 overleden Goos Zwanikken. Hij was 25 jaar geneesheer-directeur van het voormalige psychiatrisch ziekenhuis Voorburg waar nu Zorgpark Voorburg gevestigd is. Zwanikken heeft zich, tot zijn dood in 2017, altijd ingezet voor verbetering van kwaliteit van leven voor degenen die langdurig van zorg afhankelijk zijn. Ook na zijn pensionering bleef hij dit doen, onder andere door de jaarlijkse uitreiking van de naar hem vernoemde prijs en door live muziek te maken bij Verwenzorgactiviteiten.


Terug naar overzicht