Gastvrije initiatieven beloond met Goos Zwanikkenprijs

‘s-Hertogenbosch – Twee gastvrije initiatieven gericht op daadwerkelijke aandacht voor cliënten, buiten de kaders denken en eenvoudige uitvoering ontvingen gisteren, woensdag 22 april, de Goos Zwanikkenprijs 2015.


Contact en aandacht

“Het thema van dit jaar van de prijs is gastvrije zorg en deze gedachte wordt het beste uitgedragen door de prijswinnaars,” aldus de jury bestaande uit de heer K. van Leengoed, directeur Landgoed Huize Bergen en De Spreeuwelse Heide, mevrouw M.L. van der Kruis, lid Raad van Bestuur en mevrouw J. Zwanikken-Leenders, Verwenzorg.

Tonny Willems, werkzaam als sociaal-psychiatrisch verpleegkundige bij Ypse, ontving de prijs met name als stimulans om haar vele activiteiten gericht op het creëren van extra mogelijkheden voor cliënten te kunnen voortzetten. Monica van den Wittenboer en Jorienne Winnubst, beide werkzaam bij Reinier van Arkel ontvingen de prijs voor hun initiatief om bij cliënten die langdurig zorg ontvangen op bezoek te gaan met een lekkernij die de cliënten zelf echt lekker vinden. Bij beide prijswinnende initiatieven staat het daadwerkelijk contact maken en aandacht schenken voorop. En dat is waar het bij gastvrijheid in de kern om draait. Om in het kader van gastvrijheid te blijven werd de prijs uitgereikt in de Villa van Landgoed Huize Bergen in Vught waar de winnaars nu zelf werden verrast met een lekkernij.

Goos Zwanikken prijs

In 2009 is de Goos Zwanikken prijs in het leven geroepen om goede initiatieven van medewerkers, vrijwilligers en cliënten te stimuleren die betrekking hebben op cliënten/bewoners die langdurig van zorg afhankelijk zijn, zowel ambulant als klinisch.

Voordat hij hoogleraar psychiatrie in Nijmegen werd is de heer Goos Zwanikken geruime tijd geneesheer directeur van de rechtsvoorgangers van de Reinier van Arkel geweest. Hij heeft zich altijd ingezet voor verbetering van de kwaliteit van leven voor degenen die langdurig van zorg afhankelijk zijn.

 


Terug naar overzicht