Elisa van Ee benoemd tot bijzonder hoogleraar Developmental psychotraumatology

Een bijzondere mijlpaal voor Elisa van Ee. Met ingang van 1 mei 2021 is zij benoemd tot bijzonder hoogleraar bij het Behavioral Science Institute van de Radboud Universiteit in Nijmegen. De leerstoel ‘Psychotraumatologie in ontwikkelingsperspectief’ is ingesteld in samenwerking met Reinier van Arkel. Met deze benoeming is Elisa de eerste hoogleraar van Reinier van Arkel.

Hoe beïnvloedt de steun uit je sociale omgeving het ontstaan en het beloop van een traumatische ervaring en posttraumatische klachten? En andersom; wat is de invloed van PTSS op de ontwikkeling van een persoon zelf en zijn naasten? Deze vragen gaat Elisa van Ee onderzoeken binnen haar leerstoel.

 

Elisa van Ee is als klinisch psycholoog en als wetenschappelijk hoofd ‘trauma en herstel’ werkzaam bij het Topklinisch Psychotraumacentrum Zuid Nederland, onderdeel van Reinier van Arkel, instelling voor geestelijke gezondheidszorg te ’s-Hertogenbosch. Vanaf september 2016 is zij als hoofdopleider Psychotherapie verbonden aan het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen te Nijmegen.

“We gaan voor hoge kwaliteit van zorg door continu te verbeteren. Het doen van klinisch relevant onderzoek en het vertalen van de resultaten naar de behandeling van alle dag, is een van de manieren waarop we dat doen. We zijn trots dat we met deze aanstelling van Elisa van Ee een volgende stap kunnen zetten in de academisering van Reiner van Arkel.”, aldus Tom van Mierlo, Raad van Bestuur, Reinier van Arkel.

Wilt u meer informatie? Lees hier het hele persbericht.


Terug naar overzicht