Eddy van Doorn gaat Reinier van Arkel groep leiden

Eddy van Doorn wordt per 1 oktober 2016 de nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van de Reinier van Arkel groep. Hij volgt Gerton Heyne op. Bedrijfseconoom Van Doorn is sinds 2003 bestuurder van de landelijke HSK Groep. De komende maanden rondt hij zijn werkzaamheden voor de HSK Groep af en bereidt hij zich voor op zijn overstap naar de Reinier van Arkel groep.

 

Bouwen aan een toekomstbestendige Reinier van Arkel groep

Eddy van Doorn over zijn komst naar de Reinier van Arkel groep: “Al bijna 13 jaar ben ik met HSK landelijk actief in de ambulante ggz en hebben we de organisatie opgebouwd tot waar deze nu staat. Al die tijd kijk ik vanaf de zijlijn naar de ontwikkelingen binnen de reguliere regionale ggz en zie ik de weerbarstigheid van de veranderopgave waar zij voor staat. Na de recent afgeronde reorganisatie binnen HSK is voor mij nu het moment gekomen om een volgende stap te zetten.  De overstap naar de Reinier van Arkel groep biedt mij een mooie kans en het is voor mij een geweldige uitdaging om vorm en inhoud te geven aan dit veranderproces. Samen met mijn nieuwe collega’s ga ik de transitie in gang zetten naar een meer transparante en flexibele organisatie, die in staat is regionaal en lokaal goed in te spelen op de wensen en eisen in de regio en van haar cliënten. Naast de realisatie van de reorganisatie ’Terug naar de Kern’, zal er ook gebouwd moeten worden aan een toekomstbestendige Reinier van Arkel groep waar cliënten en medewerkers zich welkom voelen en waar hoogwaardige betaalbare zorg én opvang worden geboden. Reinier van Arkel is niet voor niets de oudste ggz-instelling van Nederland.”

 Maatschappelijke verantwoordelijkheid in veranderend zorglandschap

Marie-Louise van der Kruis, lid Raad van Bestuur, is verheugd met de komst van Van Doorn. “De Reinier van Arkel groep krijgt een voorzitter met oog voor het belang van verbinding en het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid in een veranderend zorglandschap. Eddy brengt een rijke ervaring met zich mee die nauw  aansluit bij de veranderende omgeving waarin de Reinier van Arkel groep zich beweegt. Zowel Reinier van Arkel, Ypse en Maatschappelijk Opvang ’s-Hertogenbosch  staan voor een veranderopgave. De komende jaren zal de transformatie van de zorg verdergaan. Onze organisatie dient zich verder te ontwikkelen naar een specialistische maar ook wendbare organisatie waar kwaliteit en betaalbaarheid samengaan.”    

 

 


Terug naar overzicht