Durfjijmetmij.nl: Contactsite voor mensen met psychiatrische aandoening

Mensen met een psychiatrische aandoening die op zoek zijn naar lotgenoten, een maatje of de liefde van hun leven, kunnen daarvoor terecht op een speciale contactsite www.durfjijmetmij.nl.

“De Reinier van Arkel groep wenst iedereen een fijn vriendschap en prettige relatie toe, vandaar dat we meedoen aan deze landelijke website. Woensdagmiddag 26 maart onthullen we durfjijmetmij.nl tijdens de middag 'Sprookjes bestaan' georganiseerd door onze cliëntenorganisatie in de week van de Psychiatrie. Vroeger vond Assepoester haar prins door haar schoentje te verliezen, tegenwoordig plaatst ze een oproepje op een contactsite”, vertelt Liesbeth Vermeulen projectleider voor deze website van de Reinier van Arkel groep.

Alle mensen die bij de Reinier van Arkel groep in behandeling zijn, kunnen een gratis profiel aanmaken, met elkaar chatten en elkaar berichtjes sturen. “De leefwereld van psychiatrische patiënten is klein, maar velen hebben wel behoefte aan kennissen, vrienden en lotgenoten. Deze site biedt een veilige, beschermde omgeving waar andere gebruikers niet meteen terugschrikken van je problemen”.

Bijeenkomsten

Woensdag 26 maart in de Stenen Hut, Parklaan 3 in Vught, tussen 13.00 en 17.00 uur.
Donderdag 27 maart in Trefpunt Oost, Van Broeckhovenlaan 4a in ’s-Hertogenbosch, tussen 9.00 en 11.30 uur.
Donderdag 27 maart in De Stijl, Taxandriaplein 1d tussen 12.30 uur en 16.00 uur.

Tijdens deze bijeenkomsten kunnen mensen kennismaken met de site en krijgen zij hulp bij het aanmaken van een profiel.

Er doen momenteel 10 organisaties mee aan deze website. De instellingen controleren alleen of een deelnemer inderdaad cliënt is en sturen vervolgens een inlognaam en wachtwoord. De privacy is gewaarborgd: hulpverleners kijken niet mee.


Terug naar overzicht