Dé prijs voor vernieuwende ideeën voor betere zorg

De Goos Zwanikkenprijs heeft dit jaar 4 winnaars. Tijdens een feestelijke uitreiking – 13 juni- in Kasteel Maurick in Vught kregen de medewerkers van Reinier van Arkel (RvA) hun prijs overhandigd. Zij kunnen nu ieder met € 500 aan de slag om hun plannen in 2018 uit te voeren.  

Opvang voor huisdieren
Noortje Blkkendaal voor (in crisis) opgenomen mensen op het Zorgpark Voorburg, een opvang voor huisdieren opzetten. Zij werkt op de High Intensieve Care, de crisisafdeling van RvA. Een huisdier kan van grote invloed zijn op het herstelproces van de cliënt. Ze kreeg de prijs uit handen van Joke Zwanikken, ambassadeur Verwenzorg en Eddy van Doorn, voorzitter Raad van Bestuur RvA.

Beweegchallenge
Een wandelclub voor met cliënten van de teams Vroegtijdige Interventie Psychose (VIP) en FACT-team Zuidoost. Elke week kunnen ze meewandelen en dit tien weken achter elkaar. Na zeven keer ontvangt de deelnemer een medaille. Dit in het kader van een Specialistisch Traject Aanhoudende Psychose (STAP). Dit is een programma dat bestaat uit verschillende behandelvormen die tot meer herstel en kwaliteit van zorg leiden. Hans Groos, Amy Jongkind en Marije van Halteren kregen € 500 en kunnen met hun plan van start gaan.

Dé ontmoeting
Een activiteitenmiddag voor cliënten én vrijwilligers van De Stijl: Het maakt niet uit of je cliënt, deelnemer, vrijwilliger of medewerker bent: meedoen in de maatschappij is belangrijk en goed voor de mens. Met deze gedachte willen Karien Leermakers en Marion van Hoof een middag organiseren met leuke ontspannende bezigheden.

Tapas maken en samen met gasten er van genieten
De forensisch psychiatrische afdeling De Coornhert is een gesloten behandelafdeling. Het belangrijkste van het werk binnen de afdeling is dat de cliënten zich weer ‘mens’ voelen. Zelf Tapas maken op een mooie dag en samen met gasten er van genieten draagt daar aan bij. Dit idee is van Marcelle Schuitert.


Terug naar overzicht