Dag van de Verwenzorg: Van pannenkoeken eten tot bezoek Action

Verwenzorg is het geven van wat extra aandacht, ook in tijden waarin de budgetten in de zorg steeds krapper worden. In het kader van het 575-jarig bestaan organiseren we op dinsdag 10 oktober de Dag van de Verwenzorg waarbij we zoveel mogelijk cliënten verwennen. Daarbij gaat het om dat beetje extra voor onze clienten, want het zijn vaak juist de kleine dingen die het doen. Binnen Reinier van Arkel doen we al lange tijd aan Verwenzorg, in dit jubileumjaar willen we op een dag een grote groep clienten die langdurig in zorg zijn tegelijkertijd verwennen. Met de opbrengst van de Kunst & Kitschveiling (ruim € 5.000,-) en de inzet van heel veel medewerkers en vrijwilligers gaan we er een fantastische dag van maken.

Feestelijk ontbijt

Op de (verblijfs)afdelingen en de huizen van Beschermd Wonen wordt de dag gestart met feestelijk gedekte tafels, met placemats en ambachtelijke kersenjam. De placemats zijn speciaal voor deze dag ontworpen door cliënten van de FPA (Forensisch Psychiatrische Afdeling) tijdens hun beeldende therapie.

 

 

High Tea
In de middag is er een high tea waar ruim 100 clienten zich voor hebben aangemeld variërend van kinderen van Herlaarhof, ouderen van Magnolia tot cliënten van de beschermde woonvormen in den Bosch. Ter voorbereiding van de high tea maken cliënten van Vijverhof de laatste hapjes tijdens een kookworkshop. De muffins, wraps en andere lekkernijen van de high tea zijn gemaakt door eigen medewerkers en cliënten. Team Voeding heeft de afgelopen week workshops begeleid waarin cliënten zelf worstenbroodjes en cakejes hebben leren bakken. Op Magnolia en Herlaarhof is in de groepen gebakken en onze verwenzorgambassadeurs hebben kaassoesjes en hartige taarten bereid. En natuurlijk mogen de overheerlijke citroen-yoghurt cakes met blauwe bes van collega en bakker Welten niet ontbreken.


Ballonartiest
De kinderen van het Zuiderbos worden getrakteerd op een bezoekje van een heuse ballonartiest die de mooiste ballondieren tevoorschijn zal toveren.

Schoonheidsochtend
Op Magnolia komt een kapper en cliënten kunnen extra ‘mooi gemaakt’ worden tijdens de ‘schoonheidsochtend’.  

Individuele activiteiten
Iedereen heeft wensen! Dat blijkt wel uit de individuele verwenzorgaanvragen die zijn ingestuurd.  Zo’n 125 cliënten hebben hun wens kenbaar gemaakt. Zij krijgen op 10 oktober een verwenzorgcheque met daarop uitgeschreven hun wens. Een kopje koffie met gebak in het dorp, naar de Sint-Jan in Den Bosch, een kaarsje opsteken bij Maria. ”Een foto van mij maken om in een lijstje op mijn kamer te zetten”, samen op de duofiets een eindje fietsen, een familielid bezoeken maar ook naar de Efteling of een boottochtje.

Deze individuele activiteiten worden gerealiseerd  tussen 10 oktober en 31 december. Bij de uitvoering ervan worden zoveel mogelijk vrijwilligers en familieleden betrokken.

Groepswensen
Uit de aanvragen blijkt dat ‘samen dingen doen’ ook gelukkig maakt. Daarom laten we ook groepswensen in vervulling gaan. Zo staat voor de kinderen van Herlaarhof nog een sushiworkshop op het programma en cliënten van Magnolia worden verblijd met een pannenkoekenavond. Zes clienten die verblijven op de IBU (Intensieve Behandel Unit) willen graag een keer overnachten in een huisje van Herlaarhof, voor het vakantiegevoel. Cliënten van de FPA gaan onder begeleiding uit eten.

Cadeautje
Cliënten die naar de high tea komen en cliënten met een individuele wens krijgen ter herinnering nog een klein cadeautje mee. Een zogenaamde ‘tranenvanger’, een zakdoek, ontworpen door Margot Pijnenborgh. Een cadeautje, gewoon… als iemand niet kan slapen, verdrietig is of voor vreugdetranen, aldus Margot.

 


Terug naar overzicht