Caring Community festival met bijdrages van Reinier van Arkel

Op vrijdag 26 maart verzorgen medewerkers van Reinier van Arkel een masterclass en een voorlichting tijdens het driedaagse online festival ‘Caring Community’. Op Stage B van de gemeente Den Bosch begint die vrijdag om 12:00 de workshop ‘visie in de regio met succesvolle wijkinitiatieven’. Anneke Rings, projectleider herstel en ervaringsdeskundigheid, geeft tekst en uitleg over herstelacademie de Stijl in wijk de Muntel in Den Bosch. Om half twee begint de masterclass netwerkpsychiatrie gegeven door Caroline Truijens, directeur behandelzaken bij Reinier van Arkel.

Het Caring Community festival is een driedaags online kennisfestival met als motto: samen werken aan psychische gezondheid, #hersteldeverbinding.
In heel Nederland groeit het besef dat de ondersteuning voor mensen met psychische kwetsbaarheid anders aangepakt moet worden. Er zijn veel inspirerende voorbeelden. Die worden tijdens het driedaagse online event caring community bij elkaar gebracht en gedeeld!
Het event zet hierbij vol in op verbinding tussen ggz en gemeenten. Herstel vraagt immers om een zorgzame gemeenschap en verbinding met de mensen om je heen. Pas dan zijn mensen thuis. Op de stage van gemeente Den Bosch levert onder andere Reinier van Arkel een bijdrage op vrijdag 26 maart.

Het festival wordt breed gedragen door gemeentes, ggz-instellingen, belangenorganisaties voor cliënten en mantelzorgers, kenniscentra en de landelijke werkgroep ggz-vriendelijke gemeente. Tijdens het festival doe je achter je laptop kennis op over zelfregiecentra, oplossingen in de wijk, handreikingen rondom bekostiging, kunst en muziekprojecten. Zo doe je inspiratie op via debat en herstelverhalen en leer je hoe je vanuit gezondheidsbeleid en regionaal preventie-akkoord een bijdrage kan leveren aan: psychische gezondheid, de normaalste zaak van de wereld!

Neem een kijkje in het programma op https://caringcommunity.nu/ en log in vanaf woensdag 24 maart. Aanmelden is noodzakelijk (gratis). Je krijgt dan een ticket met uitnodiging.
Op https://www.caringcommunity073.nl/ vind je informatie over de Bossche parade waar Bossche helden spreken over hun eigen psychische kwetsbaarheid. 


Terug naar overzicht