Bezoekers De Stijl gaan schitteren bij GLOW

Maatschappelijk steunpunt De Stijl heeft de CZ verwenzorgprijs gewonnen. Met het geldbedrag van 800 euro gaan zij met tien bezoekers naar het lichtfestival Glow in Eindhoven.

Mensen kunnen terecht bij De Stijl als ze een steuntje in de rug nodig hebben. Veel bezoekers hebben een psychische kwetsbaarheid. De Stijl is een plek waar men kan leren en groeien, in het kader van participatie.

De organisatie binnen De Stijl wordt voor een groot deel gedragen door bezoekers zelf. Zij nemen de verantwoordelijkheid voor vele taken, door te doen wat binnen hun eigen mogelijkheden ligt. Klein onderdeel daarvan is vijf dagen per week een maaltijdvoorziening, door vrijwilligers en bezoekers. De bijdrage van deze groep mensen is waardevol voor de hele organisatie. Een deelneemster dekt o.a. iedere dag de tafel. Medebezoekers willen haar graag hiervoor bedanken. Door deze prijs kan ook de groep om haar heen in het zonnetje gezet worden.

Deze mensen gaan samen in november naar Glow 2015 in Eindhoven. Zij zorgen zelf voor de organisatie, maken de wandeling en zorgen met elkaar dat het voor hen die anders niet durven te reizen een onvergetelijke ervaring wordt. Een stap op weg naar de participatie, een proces dat natuurlijk al in gang is gezet, maar het blijkt dat er nog een weg te gaan is voor vele mensen om dit aan te durven.


Terug naar overzicht