Betere hulp voor mensen met verward gedrag

Er komt eindelijk een sluitende aanpak voor hulp aan mensen met verward gedrag in de vorm van een leidraad met bijhorende checklist waarmee alle gemeenten en hulporganisaties in Brabant de hulp aan deze kwetsbare mensen op dezelfde wijze kunnen organiseren. Daarmee wordt de hulp aan deze mensen aanzienlijk verbeterd.

Burgemeester Jan Pommer van Sint Michielsgestel en Karin van Esch, directeur GGD Hart voor Brabant hebben deze leidraad namens de stuurgroep van het project Verward en dan? deze week aangeboden aan Marieke Moorman, burgemeester van Bernheze en voorzitter van de Brabantse afdeling van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, om deze leidraad onder de aandacht te brengen bij alle Brabantse burgemeesters.

Doorstart project en implementatie Leidraad

Het project Verward en dan? is daarmee afgerond maar stuurgroepleden Van Esch en Pommer zouden het project nog graag voortzetten om gemeenten te ondersteunen bij de organisatie en implementatie van de nieuwe aanpak.

Sinds 2016 is binnen het project vanuit ruim 40 organisaties en gemeenten uit de regio Oost-Brabant gewerkt aan deze sluitende aanpak voor personen met verward gedrag.

Burgemeester Pommer: “De hulp voor mensen met verward gedrag raakt heel veel verschillende instanties. Als we deze hulp overal op dezelfde manier kunnen organiseren, kunnen we deze mensen sneller en beter helpen.”

Tijdens een conferentie op 2 oktober in Vught zal de nieuwe manier van werken worden toegelicht in aanwezigheid van de staatssecretaris.

Kijk voor meer informatie op http://project.verwardepersoneninbrabant.nl/.

 

 

 


Terug naar overzicht