Behandelteam Autisme behandelt alleen cliënten uit eigen verzorgingsgebied

Het behandelteam Autisme gaat vanaf nu alleen cliënten uit het verzorgingsgebied* van Reinier van Arkel behandelen.

Dit houdt in dat cliënten buiten het verzorgingsgebied niet meer bij dit team in behandeling worden genomen. Dit besluit is genomen om verschillende redenen. De behandelaren van het behandelteam Autisme vinden goede samenwerking met verwijzers en ketenpartners heel belangrijk voor de behandeling van cliënten. Dit kan het beste wanneer je je binnen hetzelfde regiogebied bevindt en elkaar goed kent. Buiten het verzorgingsgebied kunnen onze behandelaren moeilijker doorverwijzen, omdat ze de samenwerkingspartners niet kennen.

Ook merkt het team dat ze hun ‘outreachende’ werkwijze buiten het verzorgingsgebied onvoldoende kunnen bieden vanuit de visie 'zo dicht mogelijk bij de cliënt en zijn naasten'. Deze manier van werken houdt in dat onze professionals daar waar nodig de behandeling in de thuissituatie kunnen bieden. Ook als cliënten van buiten de regio in crisis raken, kan het team hen onvoldoende kwaliteit in behandeling bieden.

Verder heeft team Autisme te maken met een dusdanig lange wachttijd, dat de behandelaren hebben besloten hun prioriteit te leggen bij het bieden van zorg aan cliënten binnen het verzorgingsgebied van Reinier van Arkel.

 

*Verzorgingsgebied Reinier van Arkel: 

Aalst

Gemonde

Nederhemert

Alem

Haaren

Nieuwaal

Ammerzoden

Haarsteeg

Nieuwkuijk

Berlicum

Hedel

Poederooijen

Bern

Heerewaarden

Rosmalen

Bokhoven

Helvoirt

Rossum

Boxtel

‘s-Hertogenbosch

Schijndel

Brakel

Hoenzadriel

Sint-Michielsgestel

Bruchem

Hurwenen

Velddriel

Cromvoirt

Kerkdriel

Vlijmen

Delwijnen

Kerkwijk

Vught

Den Dungen

Lennisheuvel

Well

Empel

Liempde

Wellseind

Engelen

Maasdriel

Wijbosch

Esch

Maaskantje

Zaltbommel

Gameren

Middelrode

Zuilichem

 


Terug naar overzicht