Agnes Moyene in Nieuwsshow, Radio 1 naar aanleiding van advies Gezondheidsraad

GZ-psycholoog Agnes Moyene, werkzaam bij het Psychotraumacentrum Zuid Nederland zal op zaterdag 27 februari te horen zijn in het radioprogramma Nieuwsshow op radio 1. Agnes is door Nieuwsshow benaderd om als deskundige een toelichting te geven op het advies dat de Gezondheidsraad deze week gaf aan het ministerie van VWS over de geestelijke gezondheid van vluchtelingen. 

Het nieuws-item waarin Agnes te horen zal zijn is gepland rond 9.00 uur en zal ongeveer 10 minuten duren. 

Gezondheidsraad: ggz voor vluchtelingen nodig

De geestelijke gezondheidszorg voor vluchtelingen moet hoge prioriteit krijgen, omdat dat uiteindelijk de participatie bevordert van mensen die een verblijfsvergunning krijgen. Dat blijkt uit een advies van de Gezondheidsraad aan minister Schippers van VWS, waarin vooral wordt ingegaan op de geestelijke gezondheid, omdat die ‘naar verhouding de meeste zorgen baart’. De Gezondheidsraad vindt een snelle erkenning van psychologische problemen bij asielzoekers en een snelle doorstroom naar de juiste aanbieders met sociaal-cultureel competente professionals essentieel.

 

© Shutterstock© Shutterstock


Nieuwsshow

Het programma Nieuwsshow (AVRO/TROS) is een levendig zaterdagochtendmagazine met een keur aan studiogasten. Er wordt gesproken over nieuws uit binnen- en buitenland, wetenschappelijke ontwikkelingen worden toegelicht en na tienen is er aandacht voor kunst en cultuur. Het wordt elke zaterdag uitgezonden van 08.30 tot 11.00 uur.


Terug naar overzicht