Aandacht voor Reinier van Arkel tijdens 61se Brabantse Dag in Heeze

'Leven met chaos..., kun jij het?' is het thema waarmee Vriendenkring De Oude Ambachten uit Heeze op zondag 26 augustus deelneemt aan de 61ste Brabantse Dag in Heeze. Dat zij dit jaar kozen voor Reinier van Arkel en dan specifiek Zorgpark Voorburg voor hun wagen is natuurlijk heel bijzonder. De theaterparade heeft dit jaar als overkoepelend thema 'Van Ravenstein tot Roosendaal', alle deelnemers beelden een bijzondere gebeurtenis of persoon uit een Noord-Brabatse plaats uit. "Wij kozen voor Reinier van Arkel in Vught vanwege de rijke geschiedenis en grote naamsbekendheid in de regio en willen op een respectvolle wijze aandacht vragen voor het hebben van een psychische aandoening," aldus voorzitter Pascal Cocquet. "Onze wagen laat aan de voorzijde een imposant hoofd zien. Daarbinnen bevinden zich allerlei kamers, die diverse psychische aandoeningen zoals psychose, tics, depressie en angst uitbeelden. Een loopgroep achter de wagen geeft aan dat er aandacht is voor herstel en het leven met een psychische aandoening in de maatschappij." 

De tekst in het programmaboekje omschrijft het als: "Geestesziekten. Je vindt er ongetwijfeld iets van. Maar weet je ook wat er omgaat in het hoofd van iemand met bijvoorbeeld een depressie of een psychose? Zij leven iedere dag met een hoofd vol chaos. Zou jij het kunnen? 

Theaterparade de Brabantse Dag start zondagmiddag 26 augustus om half twee. Omroep Brabant zendt de De Brabantse Dag in Heeze uit. Wat ons betreft is Vriendenkring De Oude Ambachten al bij voorbaat de winnaar van dit jaar!

 

 


Terug naar overzicht