R. (Ronald) Vonk

Psychiater

Werkplek
poli ouderen
Telefoonnummer
(073) 553 8844

Werkplek en werkzaamheden

Ik werk als psychiater bij het Centrum Bipolaire Stoornissen. Hier kunnen zowel volwassenen als ouderen met een bipolaire stoornis ambulante behandeling krijgen. We werken in een vast behandelteam met meerdere psychiaters (i.o.), verpleegkundig specialisten (VS-GGZ) (i.o), psycholoog-psychotherapeuten, sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen (SPV) en ambulant verpleegkundigen.

Wat is je specialisme?

Als psychiater heb ik specifieke affiniteit met de bipolaire stoornis en ben dan ook helemaal op mijn plek binnen het nieuwe Centrum voor Bipolaire Stoornissen. Betrokkenheid bij de behandeling van patiënten met een bipolaire stoornis en de begeleiding van hun naasten gedurende alle fasen van het leven zorgen voor mij voor een boeiende en inspirerende werkplek. Wetenschappelijk gezien ben ik vooral geïntrigeerd door erfelijke en omgevingsfactoren, die ten grondslag liggen aan het ontstaan van de bipolaire stoornis. Begin 2016 heeft dit geleid tot een afgerond promotie onderzoek bij tweelingen met een bipolaire stoornis.  Namens Reinier van Arkel ben ik al langere tijd betrokken bij het landelijke Kenniscentrum voor Bipolaire Stoornissen (KenBis) en recentelijk toegetreden tot het bestuur.  

Waarom werk je bij Reinier van Arkel?

Reinier van Arkel is al ruim 20 jaar een prettige werkplek voor mij, waar ik binnen een “Brabantse sfeer” met bekwame collega’s kan werken. In de oudste psychiatrische instelling van Nederland met een rijke historie bieden we met elkaar adequate psychiatrische zorg conform hedendaagse richtlijnen.