R.A. (Renneke) Visée - Mangkoedidjojo

creatief therapeut beeldend

Werkplek
FPA Coornhert
Telefoonnummer
(073) 658 58 80

Werkplek en werkzaamheden

FPA Coornhert, de forensisch psychiatrische afdeling van Reinier van Arkel, helpt cliënten met psychiatrische problematiek hun leven zo in te richten dat zij niet opnieuw delicten plegen en met justitie in aanraking komen. Cliënten doorlopen daartoe een individueel behandeltraject, waaraan ik een bijdrage lever als creatief therapeut. De beeldende therapie wordt zowel individueel als in groepsverband gegeven.

Wat zijn je specialismen?

“Van-huis-uit” ben ik kunsthistoricus. Hoewel de therapeutische invalshoek natuurlijk het uitgangspunt is en de beeldende therapie niet als doel heeft “ kunst met grote K” voort te brengen, speelt deze achtergrond zeker mee in de wijze waarop ik mijn sessies vorm geef. Daarbij vind ik het als beeldend therapeut een uitdaging het “gezonde” deel van de cliënt optimaal aan te spreken.

Waarom werk je bij Reinier van Arkel?

Reinier van Arkel is een wezenlijk onderdeel van 's-Hertogenbosch, de stad waarin ik met veel plezier woon en leef. Geschiedenis van de instelling en de stad zijn enorm met elkaar verweven. Werken bij zo’n grote instelling biedt je de mogelijkheid met de meest uiteenlopende doelgroepen aan de slag te gaan. Daarnaast wordt er veel georganiseerd. Naast lezingen en klinische lessen wordt er regelmatig podium geboden aan beeldende kunst. Zo heb ik met verschillende groepen cliënten deelgenomen aan diverse kunstzinnige activiteiten zoals wedstrijden en tentoonstellingen. Zeer motiverend en inspirerend. Zowel voor de cliënten, als voor mijzelf!