P.E. (Paul) Höppener

Psychiater

Werkplek
Klinieken en FACT
Telefoonnummer
(073) 658 50 33 / (073) 553 88 44

Werkplek en werkzaamheden

Ik ben als psychiater werkzaam op de High Intensive Care (HIC), een onderdeel van de eenheid Acute en Forensische Behandelingen (AFB). Het is een dynamische afdeling die volop in ontwikkeling is. We streven naar vriendelijke zorg zonder dwang en drangmaatregelen.

Ook werk ik op de Poli Psychiatrie en Middelengebruik (PPM) en Electro Convulsie Therapie (ECT) binnen de eenheid Ziekenhuis- en Ouderenpsychiatrie (ZPO). Binnen het ZPO ben ik psychiater van een team gericht op ouderen die naast psychische klachten ook problemen met middelengebruik hebben. Ik zie vooral mensen met alcohol of overmatig medicatiegebruik, zoals benzodiazepines. Daarnaast ben ik betrokken bij de ECT-behandeling.

Wat is je specialisme?

Ik heb verslaving, ouderen en ECT als aandachtsgebieden. Ik vind ouderen en verslaving interessant vanwege hun complexiteit en de maatschappelijke dilemma’s. Zowel veroudering als verslaving hebben grote invloeden op het gebied van lichamelijke en psychische klachten. Hierdoor moet je breed blijven kijken en vormt het vaak een uitdagende puzzel om deze groep kwetsbare mensen op te vangen en samen gaan werken naar herstel. 

Waarom werk je bij Reinier van Arkel?

Reinier van Arkel is de oudste instelling van Nederland. Daarnaast biedt Reinier van Arkel veel uitdagingen op gebied van specialistische zorg, leuke collega’s en ontwikkelmogelijkheid. Ik ben momenteel voorzitter van de Medische Staf en ben hierdoor betrokken bij vele processen binnen de organisatie.