Alex (A.) de Ridder

Directeur Behandelzaken en psychiater

Werkplek
Eenheid Ambulante specialistische behandeling
Telefoonnummer
(073) 658 67 00
E-mailadres
ASB-CAPAmbulantzorgadministratie@reiniervanarkel.nl

Werkplek en werkzaamheden

Als psychiater werk ik momenteel twee dagen per week met de doelgroep Adolescenten. Hier doe ik diagnostiek, medicamenteuze behandelingen,  en zet ik als hoofdbehandelaar samen met onze psychologen en verpleegkundigen de lijnen uit voor de behandelingen van onze jongeren.

Als directeur behandelzaken ben ik voor de overige dagen verbonden aan de eenheid ASB. In die rol geef ik samen met de directeur algemene zaken leiding aan diverse (veelal poliklinische) behandelteams. Hier worden specialistische, veelal psychotherapeutische behandelingen geboden aan diverse doelgroepen oa angst/stemming, trauma, persoonlijkheidsstoornissen.

Wat is je specialisme?

Voor mij is psychiatrie nog steeds het leukste vak dat ik kan bedenken. Je bent als medisch specialist niet alleen bezig met de lichamelijke aspecten, maar ook met de sociale en psychologische aspecten van het functioneren van mensen. Dat maakt het ongelofelijk boeiend en maakt dat je echt iets kunt betekenen voor mensen. Ik specialiseerde me onder andere op (psychotherapeutische) behandeling van depressie (Interpersoonlijke psychotherapie) en somatisatie. Daarnaast heb ik ervaring op gebied van beleid in de psychiatrie en werkte ik in diverse beleidsfuncties als manager en directeur behandelzaken.

Waarom werk je bij Reinier van Arkel?

In deze moeilijke tijden waar veel bezuinigd moet worden in de GGZ vind ik het een grote uitdaging om me zowel in  individuele behandelingen áls op het niveau van de hele instelling, in te zetten om de  beste psychiatrische zorg te (blijven) bieden. Kwalitatief goede zorg met een menselijk gezicht, dat is de kracht van Reinier en daar voel ik me thuis!